Eveniment-Social

Imagini superbe cu un căprior surprins într-o pădure din județul Iaşi – GALERIE FOTO

Publicat: 28 mai 2020

Imagini superbe surprinse de angajaţii Romsilva – Direcția Silvică Iaşi. Un căprior a fost surprins într-o pădure din Iaşi. Postarea a ajuns virală, având sute de share-uri la activ
magini de la colegii noștri din cadrul Romsilva – Direcția Silvică Iaşi care au surprins acest căprior simpatic.

🦌Căpriorul (Capreolus capreolus) este un mamifer erbivor care are habitatul în zonele de șes și de deal, preferând pădurile de foioase🌳 sau amestec de foioase și rășinoase🌲.

ℹ️Spre deosebire de cerb, căpriorul (țap) are ajunge la 20 – 30 kg, și este, de asemenea, ușor mai mare decât femelă (căprioara), care are doar 18 – 25 kg.

ℹ️Primele coarne, sub forma de butoni sau de sulițe scurte fără rozetă, de 1,0 – 2,0 cm, cresc pe cilindri frontali de prin august-septembrie până în decembrie-ianuarie din primul an de viața. După căderea acestora, în ianuarie -februarie începe să crească cel de-al doilea rând de coarne🦌, care sunt curățate în mai-iunie,📅 când căpriorul împlinește vârsta de un an. Aceste coarne au forma de sulițe sau de furci, de 8-15 cm lungime, și au rozetele deja schițate. Ele cad la sfârșitul toamnei, prin luna noiembrie.

✅Are o lungime de peste un metru și o înălțime de circa 70 de centimetri. Are picioarele lungi și subțiri terminate în copite mici și alungite.

✅Se hrănește în principal cu frunze, dar mănâncă și lucernă, trifoi, grâu sau orz.

Adauga un comentariu