Actualitate

Imagini terifiante de la metroul din China! Apa a intrat intr-un vagon iar sute de oameni au fost cuprinși de valuri! Peste 12 persoane au murit – VIDEO, FOTO

Publicat: 22 iul. 2021
chinezi care stau într-un metrou cuprins de ape
Un metrou din China a fost inundat iar oamenii au intrat în panică

Inundaţiile din China continuă să facă ravagii. Cel mai recent exemplu este marţi când într-o staţie de metrou aglomerată din China a început să intre apă. Aceasta a fost inundată iar sute de oameni disperaţi au început să fugă în timp ce alţii erau luați de ape.

Într-un singur vagon de tren, apa a pătruns și a crescut de la gleznă, până la talie, până la înălțimea gâtului. Navetiştii panicați se întindeau în sus pentru a respira, în timp ce alții ridicau oamenii mai mici în bucla de aer care se micșora de deasupra.

Clipuri terifiante din trenul de metrou care s-a umplut cu apă

În videoclipuri terifiante distribuite pe rețelele de socializare, unii pasageri pot fi văzuți stând pe scaune și agățându-se de tavan în timp ce apa se strecoară în sus. Unul a încercat să spargă o fereastră, înainte de a-și da seama că există și mai multă apă în afara trăsurii.

Unii au filmat tragedia care se desfășoară, în timp ce alții i-au chemat pe cei dragi sau au postat cereri de ajutor. „Nu mai pot vorbi”, a scris o femeie pe site-ul de socializare Weibo. „Dacă nu vine nicio salvare în 20 de minute, sute dintre noi ne vom pierde viața”.

„Stăteam cu toții pe scaune, iar apa era deja în genunchi”, a spus o femeie care și-a dat numele în timp ce doamna Li a declarat pentru Elephant News.

„Unii pasageri mai scurți aveau apă până la gât”, a spus ea, adăugând că odată cu trecerea timpului, alimentarea cu aer a început să scadă.

După aproximativ o oră, vagonul a fost scufundat în întuneric și nivelul de oxigen a scăzut și mai mult. „M-am speriat cu adevărat, dar cel mai terifiant lucru nu a fost apa, ci scăderea aprovizionării cu aer”, a declarat o persoană pentru agenția de presă Reuters.

Într-un sfârșit salvatorii au reușit să intre în metrou

După câteva ore de frică și incertitudine, salvatorii au putut accesa prin acoperișul trăsurii și au scos oamenii. „Am bătut puțin pe geam [în tavan]. Apoi a apărut brusc aer”, a declarat o femeie anonimă pentru radiodifuzorul de stat CCTV.

Sute de oameni au fost salvați în cele din urmă din tunelul de metrou inundat din Zhengzhou, un oraș de 12 milioane de oameni care se află pe malurile râului Galben din centrul provinciei Henan.

Dar se știe că cel puțin 12 au murit și cinci au fost răniți în urma dezastrului, care a avut loc după ce regiunea a văzut mai multe precipitații în trei zile decât ar fi de obicei într-un an.

Aceasta este o perioadă ploioasă a anului în China și inundațiile au loc anual. Cu toate acestea, oamenii de știință chinezi spun că încălzirea globală a făcut situația mai periculoasă și avertizează că vremea extremă ar putea deveni mai frecventă în viitor.

În Henan, cel puțin 25 de persoane au murit și peste 200.000 au fost evacuate. Drumurile majore au fost transformate în râuri, mașinile și resturile fiind străbătute de curenții care se mișcă rapid.

Continuă să apară relatări îngrozitoare despre tragedia metroului și despre inundațiile dramatice din jurul provinciei, cu martori care descriu scene de frică și haos.

Adauga un comentariu