Titlurile zilei

Imagini video incendiare: țigări de contrabandă, vândute copiilor, în centrul orașului Iași! O femeie condamnată cu suspendare pentru același lucru face afaceri sub nasul autorităților! GALERIE FOTO / VIDEO (Exclusiv!)

Publicat: 26 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O femeie care a fost pedepsită pentru contrabandă cu țigări continuă să facă afaceri în buricul târgului

Imagini incendiare cu țigări de contrabandă. În cadrul pozelor și al clipurilor video se poate observa cum o femeie care a fost deja condamnată cu suspendare continuă să facă afaceri cu țigări de contrabandă, în buricul târgului. La un moment dat, pe imagini se poate vedea cum un minor vine și cumpără țigări de contrabandă

Un set de imagini incendiare a intrat în posesia reporterilor cotidianului BZI! În cadrul pozelor și al clipurilor video se poate observa cum o femeie care a fost deja condamnată cu suspendare continuă să facă afaceri cu țigări de contrabandă, în buricul târgului. Culmea, la un moment dat, pe imagini se poate vedea cum un minor vine și cumpără țigări de contrabandă!
Aceste imagini incendiare au fost surprinse la finalul lunii mai 2020, cel mai probabil în zona Târgu Cucu. În fapt, zona este cunoscută atât doritorilor de țigări aduse ilegal din Republica Moldova sau Ucraina, dar și oamenilor legii.

Chiar și așa, afacerile cu țigări de contrabandă nu par a înceta în zona respectivă. Asta, în contextul în care mai multe persoane care defășurau astfel de „afaceri” au fost deja condamnate. Motivul constă în faptul că țigările de contrabandă sunt mai ieftine decât cele produse și vândute în mod legal, dar și pentru că sunt mulți fumători. De asemenea, raidurile oamenilor legii prin zona respectivă sunt destul de rare.

Una dintre persoanele care vinde țigări de contrabandă este Petronela Răuț

Pe aceste imagini incendiare se poate observa cum, la un moment dat, un copil vine și cumpără țigări de contrabandă din zona respectivă. Asta, în contextul în care, potrivit legislației, nici distribuitorii autorizați nu au voie să le vândă țigări minorilor.
Pe de altă parte, persoanele surprinse pe imagini nu par a fi foarte îngrijorate că ar putea fi… „deranjate” de către autorități. În plus, potrivit autorului imaginilor, una dintre persoanele care vinde țigări de contrabandă și care este surprinsă de cameră este Petronela Răuț. Culmea este că, în urmă cu mai bine de un an, femeia a fost condamnată de judecători, tocmai pentru contrabandă cu țigări.

Petronela Răuț, condamnată de judecătorii din Iași în 2018, tot pentru contrabandă cu țigări

Pe 20 decembrie 2018, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus condamnarea unor persoane pentru contrabandă cu țigări. Printre acestea se regăsea și Petronela Răuț. Femeia în vârstă de 43 de ani a primit o pedeapsă de un an și 6 luni de închisoare, cu suspendare sub supraveghere pe un termen de 2 ani, pentru contrabandă.

„Pe durata termenului de supraveghere, inculpata trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probațiune Iași, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență”, au precizat judecătorii ieșeni.

Femeia din Iași trebuia să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității

Judecătorii i-au impus femeii să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probațiune și să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Direcției Exploatare Patrimoniu sau în cadrul Direcției de Asistență Socială, pe o perioadă de 60 de zile.

„Instanța îi atrage atenția inculpatei asupra dispozițiilor privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere și executarea pedepsei în regim de detenție în cazul nerespectării, cu rea-credință, pe parcursul termenului de supraveghere, a măsurilor de supraveghere sau a obligațiilor impuse ori stabilite de lege, a neîndeplinirii integrale a obligațiilor civile până la expirarea termenului de supraveghere sau în cazul săvârșirii unei noi infracțiuni pe parcursul termenului de supraveghere”, au adăugat magistrații.

Sentința referitoare la acest dosar pornit de la țigări de contrabandă nu a fost contestată, potrivit informațiilor deținute.

Femeia, acuzată de procurorii din Iași de contrabandă cu țigări

Procesul în care Petronela Răuț a fost pedepsită din cauza unor țigări de contrabandă a început pe 30 octombrie 2018. Procurorii au trimis-o în judecată pe femeie, alături de alte persoane.

„Pe 5 iunie 2014, agenții din cadrul Secției III de Poliție, în urma efectuării unei percheziții domiciliare, au găsit 415 pachete cu țigări de diferite mărci, care nu aveau timbru fiscal emis de autoritățile române și care aparțineau inculpatei Petronela Răuț, valoarea prejudiciului cauzat fiind de 5.041 de lei. Pe 4 septembrie 2015, în jurul orei 12:00, polițiștii au prins-o pe inculpata Petronela Răuț în timp ce oferea spre vânzare țigări provenite din contrabandă. Asupra acesteia au fos găsite șapte pachete cu țigări de diferite mărci, care nu aveau timbru fiscal emis de autoritățile române, cauzând un prejudiciu în valoare de 94 de lei”, au precizat procurorii ieșeni.

Potrivit acestora, pe 10 octombrie 2015, în jurul orei 6:30, polițiștii au prins-o din nou pe Petronela Răuț în timp ce oferea spre vânzare țigări de contrabandă, asupra acesteia fiind găsite șapte pachete. În acest caz, prejudiciul a fost calculat la 82 de lei.
Oamenii legii au adăugat că Petronela Răuț a fost prinsă în flagrant pe 4 septembrie 2015 chiar în zona Târgu Cucu. Când a fost întrebată despre țigări, aceasta a declarat că le-a cumpărat de la o persoană necunoscută. Totuși, judecătorii ieșeni s-au lăsat înduplecați și nu i-au aplicat acesteia decât o pedeapsă cu suspendare. Chiar și așa, termenul de supraveghere în care se află Petronela Răuț expiră la finele lunii decembrie 2020. În contextul dat, setul de imagini incendiare care a intrat în posesia cotidianului BZI poate cântări greu în ce privește viitorul femeii.

Adauga un comentariu