International

Imaginile dezastrului! O tornadă a distrus un orășel din Iowa, ucigând mai multe persoane în calea sa – VIDEO

Publicat: 22 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Imaginile dezastrului O tornadă a distrus un orășel din Iowa ucigând mai multe persoane în calea sa - VIDEO
O tornadă a distrus un orășel din Iowa

O puternică tornadă a făcut ravagii marți, 21 mai, într-un orășel din Iowa, ucigând mai multe persoane și rănind cel puțin 12 oameni, au anunțat autoritățile, potrivit Reuters.

Imaginile din orașul Greenfield de după tornadă arată cum aceasta a distrus totul în calea ei, de la case făcute fărâme, până la mari turbine eoliene puse la pâmânt.

„Această tornadă a devastat o bună parte din acest oraș”, a declarat sergentul Alex Dinkla, purtător de cuvânt al poliției de stat din Iowa, în timpul unei conferințe de presă organizate seara în Greenfield.

„Putem confirma că au existat mai multe victime în urma acestei tornade”, a adăugat el. Dinkla nu a oferit un bilanț al morților, dar a spus că este posibil ca abia miercuri să poată fi furnizate cifrele.

O tornadă a distrus un orășel din Iowa

Cel puțin 12 persoane din Greenfield, un oraș cu aproximativ 2.000 de locuitori, au fost rănite în tornadă, a precizat Dinkla. Deoarece spitalul local a suferit pagube în timpul furtunii, aceste persoane au trebuit să fie transferate la unități din orașele învecinate.

Adauga un comentariu