Editorial

Îmi retrag prognoza AUR

Publicat: 01 mai 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Îmi retrag prognoza AUR
Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu

M-am înșelat. Nu sunt singurul. Au luat plasă la fel ca mine mai mulți analiști și politicieni de la vârful struțo-cămilei PSD-PNL. Dar eu unul mă grăbesc să recunosc. M-am înșelat cu AUR. Nu va înregistra la alegeri performanțele pentru care eu și alții am pariat.
Din capul locului, fac precizarea că am fost, sunt și voi rămâne suveranist. De pe această poziție, voi susține orice demers, orice persoană și orice formațiune politică angajată în bătălia pentru o Românie puternică, independentă și conectată pe picior de egalitate la structurile euroatlantice la care România a aderat. Și acum să mă întorc la AUR și să încerc să explic vulnerabilitățile acestui proiect politic, care până de curând părea a fi de mare succes.

De mai multe ori am descris în ultima vreme un proces periculos, care are loc în Sectorul 1 al Capitalei. Este pe cât de abject, pe atât de adevărat. Candidatul AUR este tras în piept, așa cum am mai arătat, chiar de către persoana investită de către George Simion în poziția de șef de campanie. Meciul este pur și simplu vândut în beneficiul candidatului PNL. Începând din momentul în care această situație gravă a fost percepută, campania AUR în Sectorul 1 a luat-o razna. Dar acesta este doar un exemplu. Realitatea este că practic nu e zi de la Dumnezeu în care să nu primim informații despre disoluția organizațiilor AUR din diferite localități. Sunt atât de multe semnale îngrijorătoare, de fapt de-a dreptul alarmante, încât este obligatoriu să punem sub semnul întrebării rezultatele finale pe care le va avea acest partid după consumarea alegerilor. Întrucât statutul meu de jurnalist suveranist este cunoscut, în fiecare zi sunt contactat de lideri ai acestui partid, pentru a mi se aduce la cunoștință existența unor tensiuni în teritoriu, care degenerează din ce în ce mai frecvent. Acest fenomen s-a propagat în întreg teritoriul. El este generat fie de decizii discreționare, luate la centru fără analize prealabile, fie – sunt silit să afirm acest lucru – de acte grave de corupție politică. Mai concret, de existența unui număr alarmant de mare de candidați, desemnați nu în baza calităților lor, ci în schimbul unor sume mari de bani, care nu se știe dacă ajung sau nu la George Simion.

În linii mari, s-a ajuns în această situație ca urmare a faptului că AUR, ca partid, a crescut și s-a dezvoltat în teritoriu în mare viteză, fără ca George Simion să reușească în timp util să adapteze partidul acestui ritm și să creeze o structură operativă și eficientă de conducere și de control. Mai pe românește, George Simion a scăpat hățurile din mână. Ceea ce a permis între altele și infiltrarea masivă a formațiunii politice cu personaje fie de slabă calitate, fie provenind din rândul serviciilor secrete ori, și mai grav, chiar din rândul unor rezerviști care acționează în numele statului subteran, în scopul compromiterii partidului. De mai multe ori i-am atras atenția lui George Simion, față de care păstrez aceleași sentimente de respect și de prietenie, că trebuie uneori să se oprească din cursa în care s-a lansat, să privească cu atenție înapoi, să vadă ce a lăsat în urmă și să remedieze ceea ce este de remediat. Realitatea este că AUR nu s-a structurat în plan intern și de aici survin cele mai importante vulnerabilități, pentru că este imposibil ca un asemenea partid să funcționeze fără un aparat profesionist de conducere și de decizie. Este o boală a copilăriei, prin care trece orice partid, dar în cazul AUR această boală a copilăriei este agravată de rapiditatea cu care a crescut notorietatea formațiunii politice.

În aceste condiții, ca să închei, îmi retrag prognozele optimiste pe care le-am făcut atunci când am estimat că AUR va putea ocupa a doua poziție pe podiumul alegerilor. Și PSD, și PNL, care au luat decizii aberante de teama AUR, ar face bine să-și revizuiască prognozele și să-și tempereze temerile.

Comentarii
  • Simion a vândut meciul !

    Ani de zile , NICI O ORGANIZATIE AUR , nu a desfășurat alegeri interne și toate conducerile au fost lăsate interimare !

    Pentru că așa a vrut Simion , nu pentru alt motiv !

    Iar acum , tot pentru că așa a vrut Simion , tot eșalonul 2 PSD a ajuns in pole position in aur.

    Probabil Simion a încasat gros pentru asta DIN DOUA PARTI !
    Odată de la PSD-istii spoiti cu aur , care nu mai aveau loc pe liste și speră să prindă un loc cald , din nou , in partidul asta
    Și a doua oară , a încasat probabil de de PSD , cu care e in clenci cam dintotdeauna la modul subteran (* doar pe afara se cearta ) , pentru că , cu ocazia asta , PSD și-a însușit sub masca aurita , un electorat la care altfel nu avea acces.

    Și chiar daca aur se va desființa după parlamentare (* iar aleșii pe lista aur vor reveni în ” matca ” ) , Simion s-a îmbogățit și își va primi sinecura.

    Asta a fost rolul lui DINTOTDEAUNA .

    Fraieri au fost cei care au crezut altceva.

Adauga un comentariu