Economic Local

Imigranți ilegali turci, depistați în zona Răducăneni de polițiștii de frontieră ieșeni

Publicat: 11 ian. 2020

Polițiștii de frontieră ieșeni au depistat trei cetățeni turci care au traversat râul Prut cu o barcă. Aceștia erau ajutați de un cetățean moldovean și intenționau să ajungă într-un stat din Uniunea Europeană. În data de 9 ianuarie, în jurul orei 03:00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Răducăneni – Iași au observat în culturile agricole din Grozești patru persoane. Aceștia au fost identificați cu ajutorul sistemului de supraveghere a frontierei de stat, ce funcționează pe principiul termoviziunii.

„În cel mai scurt timp, polițiștii de frontieră din cadrul sectorului s-au deplasat în zonă și au reținut persoanele în cauză, care au fost conduse la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Răducăneni în vederea stabilirii identității și continuării cercetărilor.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele sunt trei cetățeni turci, cu vârste cuprinse între 24 și 27 de ani și un cetățean din R. Moldova, C.I., în vârstă de 37 de ani”, au declarat reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Doreau să se angajeze în vestul Europei

Bărbații au declarat că au traversat râul Prut cu ajutorul unei bărci, încercând să intre ilegal în România. Aceștia au mai adăugat faptul că cei trei cetățeni turci urmau să ajungă în municipiul Iași, de unde intenționau să-și continue deplasarea spre un stat din vestul Europei, pentru găsirea unui loc de muncă.

„În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și de trafic de migranți, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. În baza Acordului de Readmisie, bărbații au fost predați autorităților de frontieră din R. Moldova în vederea continuării cercetărilor”, au mai precizat oficialii ITPF Iași.loading...

Adauga un comentariu