Eveniment-Social

Impact extrem de violent! O studentă din Iași era să fie ucisă de prietenul ei, un tânăr teribilist, fără prea multă experiență la volan!

Publicat: 20 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Impact extrem de violent O studentă din Iași era să fie ucisă de prietenul ei un tânăr teribilist fără prea multă experiență la volan

Clipe de coșmar pentru doi tineri din Iași. În noaptea de marți spre miercuri, ambii au fost implicați într-un accident rutier ce ar fi putut avea urmări catastrofale. Vrând probabil să-și impresioneze prietena, un tânăr a călcat pedala de accelerație la fund și a intrat în plin într-un pilon de susținere a pasajului Nicolina. Impactul a fost extrem de puternic, dar tânăra a scapat cu bine. Acum, pe numele șoferului a fost deschis un dosar penal și are de dat explicații în fața legii

Pentru doi tineri din Iași, noaptea de miercuri spre joi nu va putea fi uitată. Dragoș are 20 de ani și nu prea multă experiență la volan. Asta s-a văzut de la o poștă după ce a intrat în plin cu mașina într-unul din stâlpii de susținere a pasajului Nicolina. Era puțin trecut de ora 1:30 când un apel la numărul unic de urgențe 112 avea să anunțe că un accident s-a produs pe Bulevardul Nicolae Iorga. Imediat la fața locului au ajuns mai multe echipaje medicale și polițiștii rutieri. La locul solicitării au fost găsiți Dragoș și prietena lui, Ștefania, în mașina intrată în stâlpul de susținere. Șoferul nu era rănit grav, însă tânăra de 19 ani avea răni minore. Medicii le-au acordat tinerilor primul ajutor, iar mai apoi, pe Ștefania au transportat-o la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon”.

„La Unitatea de Primire Urgențe a ajuns o tânără în vârstă de 19 ani, victima unui accident rutier. Ea era pasageră pe scaunul din dreapta și purta centura de siguranță. În urma impactului, a suferit un traumatism cranio-cerebral și un traumatism toraco- abdominal cu dilacerare lob drep hepatic. A prezentat mai multe contuzii și escoriații”, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași.

Viteza era să-i ucidă

În timp ce tânăra se afla în grija medicilor, prietenul ei era luat la întrebări de polițiștii rutieri. Din câte se pare, tânărul șofer care conducea un autoturism marca Seat a călcat prea mult pedala de accelerație și a pierdut controlul volanului.

„La data de 19 martie, în jurul orei 1:40, am fost sesizați prin apel unic de urgență 112 cu privire la faptul că, pe Bulevardul Nicolae Iorga, a avut loc un accident rutier soldat cu victime omenești.

Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, un tânăr de 20 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Nicolae Iorga, din municipiu Iași, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și ar fi intrat în coliziune cu un pilon de susținere a pasajului Nicolina, ulterior fiind proiectat și oprindu-se în dreptul altui pilon. În urma impactului a rezultat rănirea conducătorului auto și a pasagerei din autoturism. Tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de «vătămare corporală din culpă», iar cercetările continuă”, a precizat Ioana Bîlea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Mașina în care se aflau cei doi tineri a fost distrusă aproape în totalitate. Doar o minune a făcut ca cei doi să scape cu viață. Oamenii legii au precizat că centura de siguranță a salvat-o pe tânără în acest caz. La cât de puternic a fost impactul, lipsa acesteia ar fi putut să o proiecteze pe tânără prin parbriz, iar deznodământul probabil că era acum altul.

Adauga un comentariu