Actualitate

Imperiul lui Ilie Vonica, miliardarul care s-a sinucis, va fi preluat de o ieseanca! FOTO

Publicat: 04 iun. 2014
_____ Vizualizări 0 Comentarii

@ Fraiele unui imperiu medical pot ajunge in mainile unei iesence @ A respectat familia indoliata si a preferat sa nu vorbeasca despre acest lucru @ Dupa ce se vor linisti apele, afacerea de milioane de euro va avea nevoie de o mana de fier pentru a fi spalata de toate acuzatiile

Una dintre cele mai influente femei din Romania este nascuta si locuieste in Iasi si a reusit sa administreze cu succes afaceri de milioane de euro in industria farmaceutica. Desi locuieste impreuna cu sotul intr-o vila din Barnova, ieseanca a reusit sa se faca remarcata profesional in fata celui care a detinut un adevarat imperiu medical. Casa sotilor Cascaval este o adevarata oaza de liniste, imprejmuita de brazi si zeci de trandafiri. Este locul in care locuieste femeia care are cele mai multe sanse de a prelua fraiele unei companii de milioane de euro. Ilie Vonica, patronul grupului de firme Polisano, distribuitor de medicamente si dispozitive medicale, a fost cel care i-a oferit functia de director general, fara a sta prea mult pe ganduri. Ieseanca a lasat in urma Antibiotice Iasi, dezvoltand o cariera de succes in cadrul companiei din Sibiu.

Omul de incredere al afaceristului Ilie Vonica

Coca Cascaval s-a angajat la Antibiotice Iasi in 1991 ca inginer chimist, la sectia de penicilina. In perioada 2001-2003 a fost numita director de marketing al producatorului, iar in perioada 2004-2008 director executiv de marketing si relatii internationale. In varsta de 48 de ani, Coca Cascaval a fost recrutata de Ilie Vonica, dupa ce timp de un an a detinut mandatul de director general al producatorului Antibiotice Iasi. Marea surpriza urmeaza a fi dezvaluita in scurt timp. Pe lista celor care urmeaza a fi propusi pentru a prelua fraiele grupului de firme Polisano este favorizata chiar Coca Cascaval. Gestul actionarului unic al imperiului medical, Ilie Vonica, a indoliat intreaga familie, dar a lasat in urma mai multe semne de intrebare si o afacere de peste 200 milioane de euro. Fondatorul companiei, medic ginecolog, s-a aruncat in gol de pe acoperisul propriei case marti, pe 3 iunie, la scurt timp dupa ce sotia acestuia, Ioana Vonica, impreuna cu alti medici si farmacisti, a fost implicata in dosarul retetelor false pentru medicamente oncologice.

„Sa lasam familia sa treaca de aceste momente tragice”

Din grupul Polisano face parte si lantul de farmacii Reteta. Contactata telefonic, Coca Cascaval a preferat sa pastreze discretia si sa respecte tragedia prin care trece familia Vonica. Nu a dorit sa ofere prea multe informatii cu privire la modul in care vor continua sa fie administrate grupul de firme Polisano si cu pozitia viitoare pe care o va ocupa. „As prefera sa ma intelegeti si sa amanam aceasta discutie. Haideti sa lasam familia sa treaca de aceste momente tragice si apoi vom discuta. Nu as putea sa ofer niciun punct de vedere acum. Astept un e-mail cu intrebari si dupa ce ma voi consulta cu reprezentantii Polisano va voi comunica informatiile solicitate”, a precizat Coca Cascaval. Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Iasi (CJAS) are contract de furnizare de medicamente cu cinci puncte farmaceutice din lantul Reteta. Angajatii farmaciilor Reteta din Iasi au preferat sa pastreze discretia si sa transmita familiei indoliate sincere condoleante. Grupul de firme Polisano are un centru zonal si in Iasi, pe Soseaua Pacurari nr. 151.

Ce sanse are ieseanca de a continua afacerea de milioane de euro?

In ciuda scandalului de proportii si a faptului ca sotia afaceristului sibian care s-a sinucis se afla inca in arest, datorita functiei administrative Coca Cascaval si actionarii companiei au de luat numeroase decizii, prin care distribuitorul trebuie sa onoreze comenzile si contractele incheiate pana in prezent. Acuzatiile grave ce planeaza asupra numelui Polisano, dar si a lantului farmaceutic Reteta pleaca de la cele circa 1.100 de retete false pentru medicamente oncologice si hematologice emise de 3 medici de specialitate pe numele unor pacienti care nu au beneficiat de medicamentele astfel prescrise, reprezentantii societatii în cauza decontand fraudulos la Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti suma de circa 8,3 milioane de lei. Cercetarile sunt inca in derulare, iar in scurt timp se va decide cine isi va asuma rolul de a continua afacerea de milioane de euro.

Adauga un comentariu