Magazin

Implant dentar pentru sanatatea orala si un zambet frumos

Publicat: 26 ian. 2022

Multi oameni se confrunta cu problema pierderii dintilor. Dar nu toata lumea intelege ce consecinte implica acest lucru. In mare parte, suntem preocupati de estetica – cum va arata zambetul dupa o extractie dentara.

Daca absenta sa este imperceptibila vizual, multi nu se grabesc sa solicite un implant dentar pentru integritatea dentitiei. Dar a crede ca lipsa unuia sau chiar a catorva dinti nu este o problema atat de mare, este fundamental gresit.

Posibilele riscuri de a pierde un dinte sunt deformarea dentitiei, caria, pierderea volumului osos la locul de indepartare, malocluzie, redistribuirea si cresterea sarcinii de mestecat pe ceilalti dinti. In absenta mai multor dinti pot aparea tulburari de dictie si chiar si trasaturile fetei se pot schimba (buzele se scufunda, colturile gurii scad, barbia si pliurile nazolabiale devin mai pronuntate). Cea mai progresiva procedura de restabilire a integritatii dentitiei este un implant dentar. Este sigur, mai putin traumatizant si te ajuta sa rezolvi complet problema.

Implant dentar – Beneficii

Un implant dentar este implantarea unei radacini artificiale de titan in osul maxilarului. Pe ea se pune o coroana, dupa care dintele artificial nu difera de cel real nici ca aspect, nici ca functionalitate. Implanturile pot fi plasate de la varsta de 18-20 de ani, dupa ce formarea si cresterea tesutului osos in organism s-a incheiat complet.

Nu exista limita superioara de varsta. Chiar si cei care au peste 90 de ani, daca nu exista contraindicatii din motive de sanatate, pot deveni pacienti ai unui implantolog. Se recomanda instalarea unui implant dentar imediat dupa pierderea unui dinte, pana cand volumul de tesut osos la locul indepartarii acestuia, nu a scazut si dentitia nu s-a deplasat. Dar chiar daca din anumite motive nu a fost posibil sa faci acest lucru in timp util, poti contacta oricand un implantolog.

Avantajele incontestabile ale implantarii sunt:

  • pastrarea integritatii dintilor adiacenti (dintii sanatosi trebuie slefuiti in cazul unei proteze);
  • incetarea proceselor de atrofie a tesutului osos;
  • distributia uniforma a sarcinii de mestecat pe toate partile maxilarului;
  • incapacitatea de a distinge vizual un implant de un dinte viu.
  • Ingrijirea bucala dupa implanturile dentare este aceeasi ca de obicei.

Un implant dentar este o oportunitate reala de a returna zambetul frumos, daca din anumite motive dintii naturali au fost pierduti. O astfel de protetica consta in implantarea unei radacini artificiale a dintelui. Materialul folosit este aliaj hipoalergenic de titan.

Un implant dentar este baza pe care este plasata o coroana sau o punte. Astfel, dintilor artificiali li se ofera o forma complet naturala, astfel incat doar un stomatolog ii poate distinge de cei naturali. In plus, pe langa zambet, va fi restabilita si functia de mestecat.

In ceea ce priveste costul, acesta este determinat in fiecare caz individual. Pretul este afectat de numarul de dinti protetici, de producatorul implanturilor, de materialul coroanelor care vor acoperi partea superioara a implanturilor, precum si de alte caracteristici individuale.

 
Adauga un comentariu