De multe ori amânam achiziția unor astfel de accesorii fie că ni se par mult prea scumpe, fie pentru că suntem de părere că telefonul nu mai are același design fiabil și ușor de scos în evidență.
Credem în aceste aspecte până când, într-o bună zi, se ivește ghinionul – este un fapt cât se poate de real. Dacă reușești să mai ai un display funcțional poți spune că ești un norocos sau o norocoasă veritabila. În caz contrar, trebuie să fii dispus să investești din nou într-un alt smartphone. Poate fi un prilej bun doar dacă te tentează o nouă apariție.
Să nu uităm cât de scumpe pot fi reparațiile unui telefon și timpul necesar pentru a face posibil acest lucru, chiar și dacă ai telefonul în garanție.
Pentru telefonul în garanție, perioada de reparație poate dura de la câteva zile, până la o lună, timp în care reparația te poate costa un sfert sau chiar și prețul integral al telefonului dacă se constată că ai avut implicații. Să nu mai vorbim de acei “specialiști” amatori care nu au deloc experiență și care-ți repară problema doar parțial sau într-un mod deloc profesioist, oferindu-i în plus telefonului tău o durată suplimentară relativ scurtă de funcționare.
Este foarte important să nu aștepți momentul tragic că să iei decizia de a-ți achiziționa o folie telefon de calitate. Astfel previi loviturile în colt care, se știe, sunt cele mai tragice pentru un telefon. Sticla nu trebuie să fie nici prea subțire, nici prea groasă, fiind util să-i verifici și flexibilitatea. Cu cât foliile sunt mai flexibile, cu atât ele sunt mai rezistente. Testează o folie înainte de amplasarea acesteia pe telefon, iar daca apar mici zgârieturi încă din primele clipe de utilizare, clar acea folie nu va avea o durată îndelungată de viață.
O folie bună nu costă nici prea puțin, dar nici o avere, dacă e să ne raportăm la foliile oferite de Etuo.ro. Acestea acoperă ecranul în proportii potrivite, oferind o acoperire cât mai mare a ecranului și/sau a capacului de pe spate.
Acest lucru este valabil și pentru huse telefoane, dar în sens invers. Cu cât husa este mai rigidă, cu atât poate atenua mai bine șocurile.
Dacă toate accesoriile de protecție pentru gadgeturi ar veni cu un certificat de garanție ne-ar fi fost mult mai ușor să destingem produsele de calitate, față de cele slab calitative. Suntem atât de cooncentrati de aspectul exterior încât uităm menirea pentru care au fost create accesoriile de protecție și scopul acestora.
Puțini sunt cei care pot distinge o folie, o husă sau o carcasă de protecție de cele obișnuită. Iar numărul celor care cred că prețul este cel mai important factor este în creștere. Este o greșeală destul de frecventă atunci când vine vorba de astfel de achiziții. Petrecem atât de mult timp pentru a ne alege cel mai nou și cel mai performant smartphone, încât achiziția unor accesorii adevărate de protecție ni se pare deseori mult prea scumpa sau inutila.