Eveniment-Social

Importantă delegație de studenți și profesori din Iași, prezentă la o întâlnire academică internațională

Publicat: 12 feb. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Importantă delegație de studenți și profesori din Iași prezentă la o întâlnire academică internațională
O echipă a Universității Tehnice din Iași, formată din studenți și profesori, a fost prezentă la evenimentul „10 Days of INGENIUM” la Universitatea din Creta (Grecia), săptămâna trecută, cu trei activități importante

O delegație formată din studenți și profesori de la Iași, prezentă la o întâlnire academică internațională. Echipa Universității Tehnice din Iași a fost la evenimentul „10 Days of INGENIUM” la Universitatea din Creta (Grecia), săptămâna trecută, cu trei activități importante

Delegație formată din studenți și profesori de la Iași, anume de la Universitatea Tehnică (TUIASI) „Gheorghe Asachi”, a fost prezentă la evenimentul „10 Days of INGENIUM” la Universitatea din Creta (Grecia), săptămâna trecută, cu trei activități importante: Winter Senior School – The Carob Challenge: a Paradigm of Sustainable Development and Innovation; Atelierele Staff Academy și întâlnirile Work Package 2 și Work Package 4. TUIASI a fost reprezentată de profesorii Alexandra Cristina Blaga, Nicanor Cimpoeșu, Cătălin Dosoftei, Marius Pîslaru; Dragoș Florin Chitariu; Florentin Gabriel Chiriac, dar și de cinci studenți doctoranzi. Prima Senior Winter School INGENIUM aduce laolaltă studenți și mentori din toate cele 10 universități INGENIUM, pentru a explora, reflecta și crea într-un spațiu narativ care cultivă cooperarea interdisciplinară.

Delegație de studenți și profesori din Iași, prezentă la o întâlnire academică internațională, derulată în Creta

Atelierele Staff Academy le oferă participanților ocazia să își dezvolte abilitățile de predare și promovare prin atenție sporită acordată interacțiunii și învățării aplicate cu colegi din domenii și contexte culturale diferite. De reamintit că, în cadrul deplasării din Spania (derulată în luna februarie, 2023), delegația TUIASI a participat la constituirea Consiliului Alianței INGENIUM, precum și a Comitetului Executiv al Alianței, prezentarea celor zece pachete de lucru, cu menționarea contribuției și responsabilităților fiecărei universități partenere, dar și la mai multe mese rotunde și workshop-uri. TUIASI este liderul pachetului WP 10 – Impact și Diseminare, dar și membru activ în toate celelalte pachete de lucru.

Crearea unui „campus european” care va opera ca o universitate cu zece filiale, cu o singură ofertă academică pentru toate nivelurile de studii

Alianța INGENIUM urmărește crearea unui „campus european” care va opera ca o universitate cu zece filiale, cu o singură ofertă academică pentru toate nivelurile de studii, licență, master și doctorat, și un sistem unic de management al școlarității pe o platformă IT proprie. În acest campus, activitățile propuse spre implementare vor implica un număr amplu de profesori, studenți și personal din zona administrativă, care vor colabora pentru a-și consolida abilitățile de lucru într-un mediu internațional.

„Echipele din cele 10 universități, membre ale Alianței INGENIUM de universități europene, vor lucra împreună în următorii patru ani, împărtășind o viziune comună asupra viitorului, fiind gata să genereze și să absoarbă cele mai bune practici, să ofere și să primească expertiza fiecărui partener pe domeniile lor de activitate, în beneficiul unui sistem de învățământ superior mai eficient și ancorat în realitatea secolului al XXI-lea”, a precizat prof. univ. dr. ing. Irina Lungu, prorector responsabil cu relațiile internaționale la TUIASI.

Plecând de la toate acestea, o delegație de studenți și profesori din Iași a luat parte la o întâlnire academică internațională.

Adauga un comentariu