Prima pagină » Magazin » Impozitarea jocurilor de noroc (P)
Impozitarea jocurilor de noroc (P)

Impozitarea jocurilor de noroc (P)

16 mai 2024, 14:29,
BZI.ro, în Magazin

Dacă vei căuta informații despre legalitate industriei jocurilor de noroc în România, vei afla imediat că este un domeniu perfect legal. Drept urmare, nu mai încape îndoială în legătură cu faptul că toate veniturile din această industrie sunt impozitate.

Așa se explică faptul că tot mai multe persoane își doresc să afle mai multe informații despre cum se face impozitarea jocurilor de noroc în România. Dacă citești acest articol, cel mai probabil că și tu vrei să afli aceste detalii.

Continuă să citești articolul nostru pentru a afla tot ce trebuie să știi despre impozitarea jocurilor de noroc în România:

Ce impozite plătești când câștigi?

În cazul în care nu știai deja, veniturile obținute prin intermediul jocurilor de noroc sunt supuse impozitării. Prin urmare, vei plăti o anumită sumă de bani în funcție de valoarea retragerii pe care o vei efectua.

Mai precis, niciodată nu vei obține exact suma pe care vrei să o retragi, ci ți se va opri impozitul aferent pentru aceasta.

Impozitul diferă în funcție de suma pe care o retragi și vei plăti astfel:

  • dacă retragerea este mai mică de 10.000 de lei, vei plăti 3% din suma pe care o retragi;
  • în cazul retragerilor cu sume cuprinse între 10.001 lei și 66.750 de lei, impozitul pe care îl plătești este de 300 de lei și 20% din suma ce depășește pragul de 10.001 de lei;
  • dacă retragi o sumă de peste 66.751 de lei, vei plăti 11.650 lei impozit plus 40% pentru suma care depășește pragul de 66.751 de lei.

După cum poți observa deja, cu cât suma retrasă este mai mare, cu atât suma plătită ca impozit va fi și ea mai generoasă. De aceea trebuie să fii atent la suma pe care o retragi, astfel încât să eviți plata unui impozit foarte costisitor.

Nu trebuie să uităm de faptul că există și o taxă de 2% pentru fiecare depunere efectuată.

Prin urmare, dacă vei efectua o depunere de 100 RON, în contul tău va ajunge doar suma de 98 RON. Este un detaliu de avut în vedere, astfel încât să știi de ce nu primești exact suma pe care ai depus-o.

Cine plătește impozitul?

Nimănui nu îi place să plătească taxe către stat, însă din păcate așa funcționează orice stat modern. Mai mult decât atât, banii luați ca impozit din veniturile de la jocuri de noroc au o importanță deosebită pentru bugetul de stat.

Cu toate acestea, este foarte probabil să te întrebi cine plătește impozitul în cazul în care obții venituri din domeniul jocurilor de noroc.

Dacă vei efectua o retragere de la o casă de pariuri online, atunci banii care vor fi redirecționați către stat vor fi opriți la operator. Acesta se face obligat să plătească impozitul tău, ceea ce ar putea fi o veste bună.

Desigur, e dificil de privit reținerea banilor ca pe o veste bună, însă avantajul este faptul că nu vei fi nevoit să faci nimic pentru a plăti impozitul.

Gândește-te cum ar fi fost dacă ar fi fost necesar să faci drumuri la ANAF pentru a-ți plăti taxele pentru veniturile obținute din pariuri și jocuri.

Nu ar fi fost prea plăcut să stai la coadă pentru asta, nu-i așa? Prin urmare, putem fi recunoscători pentru faptul că se ocupă casele de pariuri de tot în locul nostru.

Preferi să nu fii nevoit să plătești personal impozitele?

Pe site-ul topcazinouri.casino găsești o listă cu cazinouri și case de pariuri legale, care se ocupă de plata impozitelor în locul jucătorilor. Aceste informații îți pot fi de folos.

Impozite la agențiile fizice

Pragurile pentru impozitare rămân neschimbate și în cazul câștigurilor obținute în cazul pariurilor fizice. Cu toate acestea, pariorii care aleg să își încerce norocul în agențiile stradale sunt nevoiți să plătească un impozit pentru fiecare pariu jucat.

Acesta este în valoare de 5% din miza pariurilor jucate.

Este un detaliu pe care trebuie să îl ai în vedere, deoarece în funcție de miza pe care o joci este stabilit și câștigul pe care îl poți obține.

În final, să nu uităm de faptul că anumite bănci ar putea comisiona anumite tranzacții care au legătură cu domeniul jocurilor de noroc.

De exemplu, dacă vei efectua depuneri cu cardul bancar, ai putea plăti comisioane suplimentare, ceea ce probabil că nu te va bucura.

Acesta a fost articolul nostru despre impozitarea jocurilor de noroc. Sperăm că informațiile oferite în rândurile de mai sus ți-au fost de ajutor pentru a-ți face o perspectivă cât mai clară despre sumele de bani pe care trebuie să le plătească persoanele care obțin venituri de pe urma jocurilor de noroc.

De asemenea, trebuie să subliniem că odată cu trecerea timpului aceste reguli pentru impozitare s-ar putea modifica, așa că trebuie să te documentezi constant pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *