Economic Local

Împrejmuirile și extinderile ilegale făcute la scările de bloc, în vizorul autorităților locale

Publicat: 19 feb. 2020

Din cauza numeroaselor modificări realizate în cazul apartamentelor aflate la parterul blocurilor de locuințe, autoritățile locale au luat în vizor toate lucrările de acest gen pentru a preveni orice situație nedorită. În multe cazuri, renovările și extinderile realizate la balcoane implică și demolarea unor ziduri de rezistență, iar astfel se pune în pericol structura de rezistență a clădirilor. În orice situație care implică demolări sau extinderi la blocurile de locuințe, este necesară obținerea unei autorizații de construire, lucru pe care mulți proprietari nu îl respectă, motiv pentru care sunt aplicate sancțiuni contravenționale.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Urbanism au sancționat contravențional, conform Legii 50 din 1991 – privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, cu amendă în valoare de 1.000 lei, pe numita V.A, cu domiciliul în municipiul Iași, deoarece a executat lucrări de construire la adresa de domiciliu, respectiv o extindere a apartamentului proprietate de aproximativ 7 mp, precum și împrejmuirea terenului aferent, fără a deține autorizație de construire. S-a dispus intrarea în legalitate prin obținerea autorizației de construire dacă condițiile urbanistice permit acest lucru, având ca termen 17.08.2020, în caz contrar aducerea locuinței la starea inițială și dezafectarea împrejmuirii”, au declarat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Este necesară obținerea unei autorizații de construire

De precizat faptul că, amenajarea unui balcon este permisă numai sub perimetrul balcoanelor existente deja la etajele superioare. Acest lucru se face în baza autorizației de construire, eliberată de Primăria Iași după eliberarea certificatului de urbanism. De asemenea, este necesar acordul asociației de proprietari sau acordul tuturor locatarilor pentru realizarea balconului respectiv.

Comentarii
  • Marlanii au patruns in blocuri si le-au distrus, pregatindu-le pentru a cadea la viitorul cutremur. E vorba de viata oamenilor, nu ca o firma n-a respectat in totalitate reteta la biscuiti .

Adauga un comentariu