Eveniment-Social

În atenția studenților din Republica Moldova sau Ucraina! Cum se vor putea decaza din căminele marilor universități din Iași

Publicat: 18 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
În atenția studenților din Republica Moldova sau Ucraina Cum se vor putea decaza din căminele marilor universități din Iași

Anunțuri importante pentru sutele de studenți din Republica Moldova sau Ucraina, cazați în căminele marilor universități de stat din Iași. Asta în condițiile în care, pe fondul pandemiei de COVID-19, acestea au fost închise de acum două luni. Astfel, față de studenții români, aceștia au un regim special. Aici, Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 24/14.05.2020 arată că toate persoanele care vor intra în România vor intra în izolare la domiciliu sau carantină pentru 14 zile. Prin urmare, studenții din Republica Moldova nu trebuie să vină la Iași pentru a se decaza, anunță oficialii Universității Tehnice – TUIAȘI „Gheorghe Asachi”

În atenția studenților din Republica Moldova sau Ucraina! Cum se vor putea decaza din căminele marilor universități din Iași. Față de studenții români, aceștia au un regim special. Aici, Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) nr. 24/14.05.2020 arată că toate persoanele care vor intra în România vor intra în izolare la domiciliu sau carantină pentru 14 zile.

Cum se vor putea decaza din căminele marilor universități din Iași studenții din Republica Moldova sau Ucraina

Prin urmare, studenții din Republica Moldova nu trebuie să vină la Iași pentru a se decaza, anunță oficialii Universității Tehnice – (TUIAȘI) „Gheorghe Asachi”.

„Având în vedere Hotărârea CNSU, studenții din Republica Moldova nu trebuie să vină la Iași pentru a se decaza din Campusul „Tudor Vladimirescu”. Ei se vor putea întoarce la cămin în momentul când se vor ridica aceste restricții. Lucrurile din cămin vor rămâne așa cum le-ați lăsat, putând a fi luate ulterior. Am programat pentru decazare toate camerele din campus, chiar și pentru studenții din Republica Moldova, pentru că o parte dintre aceștia au rămas în Iași sau în România în această perioadă pentru că lucrează. Prin urmare, aceștia vor putea să vină să se decazeze conform programării”, au precizat cei de la Universitatea Tehnică din Iași.

Anunțul Universități de Agronomie din Iași pentru studenții din Republica Moldova și Ucraina

Pe de altă parte, un anunț al Universității de Agronomie și Științe Agricole (USAMV) „Ion Ionescu de la Brad” face referire la aceeași situație.

„În atenția studenților din Republica Moldova și Ucraina! Prin OUG nr. 70/15.05.2020 și Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 24/14.05.2020, toate persoanele care vor veni în România intră în izolare la domiciliu sau carantină pentru 14 zile. Prin urmare, studenții din Republica Moldova și Ucraina se vor decaza după încetarea restricțiilor sau își pot lăsa lucrurile personale în Campusul Agronomie până la începerea anului universitar 2020/2021”, au precizat cei de la USAMV.

Masuri similare au fost luate și de universitățile „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC), de Medicină și Farmacie (UMF) „Grigore T. Popa” sau Națională de Arte „George Enescu” (UNAGE).

Adauga un comentariu