Prima pagină » Eveniment-Social » În cadrul proiectului „Școli prietenoase în comunități implicate” au fost organizate 12 cluburi de educație non-formală, la Iași

În cadrul proiectului „Școli prietenoase în comunități implicate” au fost organizate 12 cluburi de educație non-formală, la Iași

26 ian. 2021, 14:10,
în Eveniment-Social

Cluburile educative funcționează în toate cele 6 școli incluse în proiect, din localitățile Deleni, Erbiceni, Hârlău, Pârcovaci, Podu-Iloaiei și Răducăneni, fiind vorba despre 3 cluburi de teatru, 2 de protecția mediului, 3 cluburi de comunicare și dezbateri, 1 club de boardgames, precum și de 3 cluburi de gândire logică și științe.

Activitatea din fiecare club este organizată de o echipă de profesori coordonată de unul dintre aceștia. Cluburile se desfășoară lunar, pe parcursul anului școlar. În anul școlar curent, în contextul pandemiei, activitatea unora dintre cluburi s-a desfășurat în mediul virtual, dar interesul copiilor pentru activitățile variate și relaxante a rămas același. La activități participă un număr total de 300 de elevi de gimnaziu, incluși în proiect, dar oferta de activități este deschisă tuturor elevilor din școală.

Cluburi de educație non-formală

Club Eco Prietenii Naturii-Deleni și Clubul Voluntarilor Naturaliști-Erbiceni își propun să cultive dragostea pentru natură, grija pentru mediu prin activități distractive și creative, dezvoltarea simțului civic și respectului pentru planetă. Activitățile variază de la ateliere de reciclare creativă, la dezbateri pe teme de mediu.

Clubul de teatru din Deleni și Drama Club din Erbiceni au drept obiectiv dezvoltarea încrederii în sine a copiilor, a spontaneității, creativității și comunicării în public prin teatru. Clubul de teatru „Șturlubaticii” din Hârlău își propune să ofere copiilor o modalitate atractivă de petrecere a timpului liber.

Board Games Club Maxut, Deleni aduce în prim plan jocurile de societate care dezvoltă atenția, abilitățile de comunicare și relațiile sociale între copii.

Clubul de dezbatere ”Fantasticii” Hârlău, Clubul de comunicare și dezbatere Răducăneni și Clubul Funny comunicare din Podu-Iloaiei au drept obiectiv comun dezvoltarea abilităților sociale și încurajarea capacității de gândire critică și de exprimare a opiniilor proprii.

Micii cercetători (Pârcovaci și Răducăneni) și Micii detectivi (Budăi, Podu-Iloaiei) sunt 3 cluburi care oferă elevilor ocazia de a-și dezvolta atenția, gândirea logică și interesul pentru științe într-o formă distractivă și accesibilă.

Cui se adresează cluburile

Aceste cluburi nu se adresează exclusiv descoperirii sau dezvoltării unor talente și aptitudini, ci au rolul de a face școala prietenoasă pentru toți elevii, de a oferi un mediu securizat în care orice elev să aibă acces la oportunități de petrecere utilă a timpului liber, să se simtă inclus, valorizat, încurajat să se descopere, să se dezvolte și să dobândească încredere, noi abilități, atitudini și valori.

Organizarea și dezvoltarea cluburilor este facilitată de Fundația COTE, organizație cu experiență în educația nonformală și dezvoltarea abilităților sociale. Activitățile sunt planificate și susținute de echipe de profesori din fiecare școală, cu suportul și participarea directă a numeroși experți. Se urmărește asigurarea învățării din experiență prin metode creative și interactive, de educație nonformală cum ar fi jocuri de comunicare, story-telling, teatru de improvizație, dezbateri interactive, ateliere creative sau jocuri de societate.

Proiectul Școli prietenoase în comunități implicate este derulat de Inspectoratul Școlar Județean Iași în calitate de beneficiar, alături de Asociația HoltIS și Fundația COTE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 ianuarie 2025
18 ianuarie 2025