Info Turism

În ce tari își pot face ieșenii concediul în vara coronavirusului

Publicat: 02 iul. 2020
Concediul în vara coronavirusului
santorini case

Concediul în vara coronavirusului. Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a publicat lista ţărilor din zona verde de coronavirus. Iată unde puteți merge fără probleme în vacanță, aici riscul de infectare cu noul coronavirus fiind unul mic.

Chiar daca suntem în pandemie de coronavirus ieșenii se pregătesc de vacante în tara sau străinătate. Cei care se gândesc la o escapada în afara granițelor tarii pot merge fară probleme în unele tari considerate sigure.

Concediul în vara coronavirusului

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a publicat o lista de tari din zona verde de coronavirus. Aceste tari sunt cu risc scăzut de infectare de COVID-19. Așadar iată unde puteți merge fără probleme în vacanță.

Noua listă a intrat în vigoare în noaptea de luni spre marţi, la ora 0.00. Persoanele asimptomatice care vin în România din statele din zona verde sunt exceptate de la măsura carantinării.

Lista cu ”zonele verzi” cuprinde, astfel, 22 de state după cum urmează: 

Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Confederaţia Elveţiană, Estonia, Finlanda, Franţa metropolitană (teritoriul european al Franţei), Germania (cu excepţia districtului Kreis Gutersloh care este zonă galbenă), Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia, Ungaria.

Toate persoanele asimptomatice care sosesc în România dintr-o ţară care nu face parte din lista ţărilor exceptate trebuie să intre în izolare la domiciliu 14 zile/ carantină; izolarea se aplică tuturor persoanelor care locuiesc la aceeaşi adresă.

Concediul în vara coronavirusului. Vacanță în Grecia

Ca în fiecare an, Grecia este una dintre cele mai căutate destinații străine de către turiștii romani. Chiar daca anul acesta vacantele vor fi diferite fata de cele din ultimii ani, ieșenii care plănuiesc un concediu în aceasta tara trebuie să știe câteva aspecte.

În primul rand autoritățile elene au introdus un formular pe care toţi călătorii trebuie să îl completeze cu cel puţîn 48 de ore înainte de a intra în ţară. Formularul introdus de guvernul grec poate fi completat de toţi călătorii care întră în ţara pe site-ul travel.gov.gr.

Aici, turiştii vor răspunde la întrebări legate de date personale, tara de origine, modalitatea de transport până în Grecia, ţările vizitate în ultimele 15 zile, durata sejurului precum și adresa unde vor sta.

Toate informaţiile vor fi adunate într-o bază de date, iar fiecare turist vă primi un cod de bare, care vă fi verificat la punctele de frontieră, la intrarea în Grecia. Astfel, pe baza acestui cod, autorităţile din Grecia vor şti la sosire dacă un turist ar trebui să fie testat sau nu.

Astfel, testele de la intrarea în ţara vor fi făcute în funcţie de riscul care vă fi evaluat la nivelul fiecărui pasager, conform informaţiilor transmise.

Vacanță în Bulgaria

Alaturi de Grecia, și Bulgaria este o destinație căutată de către turiștii romani. Vecinii de la sud de Dunăre nu impun izolare izolare la intrarea românilor pe teritoriul său. În schimb, autoritățile solicita completarea unei declarații pe propria răspundere. Hotelurile sunt obligate să aibă camere rezervate persoanelor care sunt testate pozitiv sau care prezintă simptome de coronavirus, condiție valabilă pe întreg teritoriul UE.

Chiar daca Bulgaria și-a deschis granițele pentru majoritatea turiștilor străini, aceștia nu se înghesuie în stațiunile bulgărești de la malul Marii Negre. De exemplu, în Sunny Beach, cea mai mare stațiune din Bulgaria, doar o mana de turiști fac plaja printre șezlonguri și umbrele.

Adauga un comentariu