Local

În cea de-a doua zi a campaniei de vaccinare a adolescenţilor s-a imunizat primul copil, la Spitalul Militar din Iaşi

Publicat: 03 iun. 2021
Fațada Spitalului Miliar din Iași
O fetiţă, în vârstă de 12 ani, este primul copil din Iaşi căreia i s-a administrat prima doză de ser dezvoltat de Pfizer, la Spitalul Militar din Iaşi

Astăzi, 3 iunie 2021, este a doua zi de campanie de vaccinare împotriva noului coronavirus a adolescenţilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani. În jurul orei 08.00 a venit primul copil pentru a se imuniza, la Spitalul Militar din Iaşi.

O fetiţă, în vârstă de 12 ani, este primul copil din Iaşi căreia i s-a administrat prima doză de ser dezvoltat de Pfizer, la Spitalul Militar din Iaşi.

„În această dimineaţă s-a prezentat la centrul de vaccinare o fetiţă de 12 ani, însoţită de un părinte, a fost imunizata cu prima doză de Pfizer. Totul a decurs bine, neavând nicio reacţie adversă. Aşteptăm în continuare copiii, centrul este deschis şi suntem pregătiţi să imunizăm cât mai mulţi copii”, a declarat col. Iulian Pleșescu, reprezentat Spitalul Clinic Militar de Urgenţă din Iaşi.

Prima zi a campaniei de vaccinare anti-COVID-19 a adolescenților nu a avut succes, la Iași

Ieri, 2 iunie 2021, a debutat campania de vaccinare împotriva COVID-19 pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani, în România. Din nefericire, la Iași a fost un real eșec. La centrele de imunizare din județul Iași nu s-a prezentat niciun copil până astăzi, 3 iunie 2021. La punctul de vaccinare fără programare de la Spitalul Militar din Iași, niciun părinte nu și-a adus copilul pentru a i se administra serul produs de compania farmaceutică Pfizer, chiar dacă centrele erau pregătite pentru cei mici, iar medicii îi așteptau nerăbdători.

„Noi am primit instrucțiunile prin care ni se explică practica de imunizare a adolescenților cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani, însă în prima zi de campanie nu a venit nimeni. Poate zilele următoare vom avea un impact mai bun sau măcar în weekend, când copiii sunt liberi de la școală. Probabil că părinții mai așteaptă, să se mai informeze sau nu știu care este motivul pentru care au ezitat să vină din prima zi a campaniei. Cred că ar fi mai bine atât pentru părinți, cât și pentru cei mici ca vaccinarea să se efectueze în cabinetele școlare. Noi îi încurajăm pe toți să se prezinte la vaccinare, atât adulți, cât și copii. Imunizarea minorilor se poate face doar cu acordul părinților”, a declarat col. Iulian Pleșescu, reprezentantul Spitalului Clinic Militar de Urgență din Iași.

La centrul de imunizare anti-COVID-19 de la Cinema „Victoria”, situația a fost aceeași, din păcate.

„Adolescenții de peste 16 ani au fost la vaccinare, însă cei cu vârste între 12 și 15 ani nu s-au prezentat la imunizare. Noi îi așteptăm. Au fost părinți care au întrebat despre vaccinarea copiilor, dar doar atât”, a precizat medicul coordonator de la centrul de la Cinema „Victoria” Iași.

Câți ieșeni s-au vaccinat până la data de 1 iunie 2021

De la startul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 desfășurată la nivelul județului Iași și până ieri, au fost efectuate 323.975 de vaccinări. Din acest număr total de persoane imunizate, 178.620 au fost vaccinate cu prima doză și 145.355 de persoane s-au prezentat pentru administrarea rapelului. Marți, 1 iunie 2021, au fost vaccinate 2.069 de persoane, cu 210 mai puține decât în ziua precedentă. Cele mai multe dintre persoane s-au vaccinat cu cea de-a doua doză- 1.449, și doar 620 cu prima.

La centrul de imunizare împotriva COVID-19 de la Sala de sport a Colegiului „M. Sadoveanu” din Pașcani, str. Sportului, nr. 12, ieri erau disponibile cele mai multe locuri din județul Iași- 2008. Serul administrat în acest punct este Pfizer.

Comentarii
Adauga un comentariu