Sport

În ciuda pandemiei de COVID-19, englezii nu au de gând să anuleze Wimbledonul! Mesajul oficialilor

Publicat: 19 mart. 2020
23934787 - wimbledon centre court

Din cauza pandemiei de coronavirus, mai toate competițiile importante, din toate sporturile, au fost amânate. Totuși, sunt și turnee uriașe care nu iau în considerare întreruperea activității. Organizatorii de la Wimbledon au anunțat că nu au de gând, deocamdată, să suspende competiția, chiar dacă și Marea Britanie se confruntă cu probleme legate de COVID-19.

„Noi continuăm planificarea turneului în acest moment. Rămâne o situație în continuă evoluție și vom acționa în mod responsabil, în interesul cel mai bun al societății”, a declarat Richard Lewis, directorul executiv al All England Club, într-un comunicat.

Turneul de la Wimbledon, la care Simona Halep este deținătoarea trofeului în proba de simplu feminin, ar trebuie să aibă loc între 29 iunie și 12 iulie.

Organizatorii de la Roland Garros au anulat turneul de Grand Slam

Wimbledonul ar trebui să înceapă pe 29 iunie, cu doar trei săptămâni mai târziu în comparație cu ultima zi a turneului de la Roland Garros, însă francezii au anunțat deja că vor amâna competiția. Al doilea turneu de Grand Slam al anului a fost mutat în perioada 20 septembrie – 4 octombrie.

„E o decizie dificilă, dar curajoasă! Am acționat responsabil, pentru că sănătatea e pe primul loc”, a declarat președintele Federației Franceze de Tenis, Bernard Giudicelli

Adauga un comentariu