Actualitate

În gara din Constanţa, o fetiţă a leşinat din cauza căldurii insuportabile. A fost transportată de urgenţă la spital pentru că a intrat în convulsii

Publicat: 05 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
În gara din Constanţa o fetiţă a leşinat din cauza căldurii insuportabile. A fost transportată de urgenţă la spital pentru că a intrat în convulsii
Medicii avertizează asupra faptului că trebuie să fim foarte atenți în această perioadă deoarece temperaturile ridicate pot fi foarte periculoase

Din cauza căldurii din tren, o fetiţă a leşinat în gara din Constanţa. Copila a intrat în convulsii şi a fost nevoie să fie preluată de urgenţă de o ambulanţa şi transportată la spital. Incidentul a fost postat pe o pagină de socializare de către un pasager al trenului.

Potrivit martorilor, aerul din vagoanele CFR este aproape irespirabil, lucru care duce inevitabil la stări de amețeli și chiar la leșin.

În gara din Constanţa, o fetiţă a leşinat din cauza căldurii

Având în vedere temperaturile ridicate din aceste zile şi condiţiile de călătorie din vagoanele CFR, o fetiţă a leşinat în gara din Constantă, din cauza căldurii.

„Singura modalitate de a îmbunătăți valorile de regim termic în interiorul vagonului sunt operațiile de mentenanță preventivă și monitorizarea în parcurs cu personal de specialitate a trenurilor care circulă în condițiile descrise anterior, lucrări care în acest moment se efectuează de la începutul sezonului cald în permanență, cu mențiunea că nu poate fi eliminat în totalitate impactul generat de depășirea pragului de temperatură și umiditate.

Menționăm că gradul de ocupare afectează confortul călătorilor. Astfel că pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport și pentru a ne putea adapta cât mai bine capacitatea de transport la numărul de locuri solicitat și folosind întregul parc de material rulant tehnic disponibil, în special pe rutele ce înregistrează cele mai mari solicitări de trafic, CFR Călători recomandă pasagerilor să își planifice din timp călătoria, să utilizeze toate trenurile puse la dispoziție în graficul unei zile de circulație și să își procure din timp legitimaţiile de călătorie, folosind toate canalele disponibile în acest sens.”, a transmis CFR.

Sfaturile medicilor pentru această perioadă de caniculă

Medicii avertizează asupra faptului că trebuie să fim foarte atenți în această perioadă deoarece temperaturile ridicate pot fi foarte periculoase. Dr. Silvia Nica, șef la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) de la Spitalul Universitar București (SUUB), a explicat ce ar trebui să facem această perioadă cu temperaturi caniculare.

Medicul recomandă a se evita expunerea la soare şi la căldură, mai ales între orele 11.00-17.00. De asemenea, cei ce trebuie să iasă neapărat, să poarte haine din materiale textile naturale, uşoare, prin care pielea să poată respira.

Totodată, este necesară hidratarea, respectiv de la 2 litri jumătate în sus pe 24 de ore.

„E bine să evităm să ieșim din incinte cu aer condiționat direct la aerul de afară, care este foarte cald, pentru că diferența de temperatură este una foarte mare. Și, în orice caz, în locuințele noastre să ne setăm aerele condiționate la niște temperaturi nu foarte … cu o diferență nu foarte mare față de temperatură de afară, adică un 24-25 de grade ar fi suficient pentru aerul condiționat pentru a nu impacta organismul atunci când ieșim.

De asemenea, alimentația trebuie adaptată acestor temperaturi. E indicat să fie consumate mai multe fructe și legume proaspete și să scădem alimentele foarte calorigene: carnea sau preparatele gătite, așa, într-un mod sofisticat, pentru că să încercăm să mâncăm produse cât mai naturale și mai simple, pentru că și organismul le va digera mai ușor.”, a explicat dr. Silvia Nica.

În acest context, zilele trecute, în judeţul Argeş, 10 bărbați s-au bălăcit într-o piscină pe roți improvizată într-un camion.

Amintim deci că din cauza căldurii din tren, o fetiţă a leşinat în gara din Constanţa.

Adauga un comentariu