Local

În Iași, șapte copii sunt internaţi cu diagnosticul Covid-19

Publicat: 19 sept. 2020
copil internat cu COVID-19
Emilian Imbri a lansat un avertisment îngrijorător în legătură cu creșterea foarte mare a numărului de cazuri noi de COVID-19

În momentul de față, șapte copii din Iași sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase, după ce au fost depistat pozitivi la CoVid-19. Cel mai mic dintre aceștia are trei luni, iar cel mai mare are 15 ani. Potrivit managerului spitalului, prof.dr. Carmen Dorobăț, aceștia au forme ușoare de coronavirus și răspund bine la tratament.

„Copiii sunt simptomatici, cu forme ușoare de boală. Până acum nu am avut cazuri complicate sau grave la copii. Ca şi tratament, aceştia primesc kaletra şi azitromicina (ambele sub formă de sirop), medicamente bine tolerate şi fără efecte adverse la ei. Cei mici, chiar dacă suporta uşor boala, prezintă o încărcătură mai mare de virus şi deci pot transmite mai repede şi mai uşor boala. De aceea părinţii şi scoala trebuie să-i educe să respecte regulile sanitare pentru a se proteja pe ei, pe copiii, dar şi pe membrii familiei care prezintă vulnerabilități”, a precizat prof.dr. Carmen Dorobăţ.

Comentarii
Adauga un comentariu