International

În Indonezia 7 persoane au murit după ce au încercat să facă un selfie

Publicat: 17 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
În Indonezia 7 persoane au murit după ce au încercat să facă un selfie
Șapte persoane au murit după ce au încercat să facă un seflie într-o barcă

Tragedie în Indonezia şapte persoane au murit iar două au fost date dispărute. O barcă plină cu turişti s-a răsturnat după ce toţi pasagerii s-au aşezat doar pe o singură parte a bărcii pentru a face un selfie .

Barca care naviga pe apele Indoneziei s-a răsturnat în momentul în care toţi pasagerii s-au mutat doar pe o singură parte a bărcii pentru a-şi face un selfie. Într-o fracţiune de secundă turiştii s-au trezit în apă. În urma incidentului 7 persoane şi-au pierdut viaţa iar două persoane sunt date dispărute.

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje medicale şi de poliţie, iar echipajul medical a salvat 11 persoane. Oamenii legii din Indonezia au anunţat că se va face o anchetă pentru a se verifica dacă a fost neglijenta turiştilor sau a organizatorilor plimbărilor cu barca.

Conform presei din Indonezia, ambarcatiuniea era condusă de un puşti de 13 ani, iar capacitatea maximă era de 14 persoane. În barcă se aflau 20 de persoane, acest număr fiind peste limita permisă.

Şi în judeţul Iaşi un tânăr a murit după ce a vrut să facă un selfie

În urmă cu aproape un an, 12 iulie 2020, un minor în vârstă de 15 ani a fost transportat de urgenţă la Spitalul Sf. Maria din Iaşi, cu arsuri grave. Minorul a vrut să facă un selfie pe vagonul unui tren din Gara Paşcani, în câteva momente tânărul a ajuns pe pământ cu arsuri foarte grave. Acesta a prezentat arsuri pe 70% din corp, iar medicii au constatat că a pierdut foarte mult sânge.

Băiatul în vârstă de 15 ani era împreună cu bunicul său, acesta i-a cerut bărbatului câteva prunde dintr-un copac. Tanrul a profitat de momentul de neatenţie al adultului şi s-a urcat pe un vagon. Nici bine urcat pe vagon băiatul a fost cuprins de flăcări. În timp ce echipajul medical era pe drum bărbatul şi-a resuscitat nepotul timp de 30 de minute.

„Pacientul a suferit arsuri de pe 70% din suprafaţa corpului. Am făcut tot ceea ce ne-a stat în putinţă pentru a-l salva. A decedat, din păcate, luni după amiază după ce a suferit complicaţii de natură infecţioasă, insuficiență multiorganică, a fost ventilat mecanic şi i s-a efectuat hemofiltrare”, spune dr. Lucian Cernahovschi, purtător de cuvânt al Spitalului de copii Sfânta Maria Iaşi.

Autorităţile au pornit o campanie împotriva selfi-urilor de pe vagoane

În ultimi ani în România tot mai mulţi tineri teribilişti şi-au riscat viaţa pentru un selfie. Unii dintre aceştia şi-au pierdut viaţa alţii au ajuns la spital în stare gravă. Moda selfie-urilor pe vagoanele de tren este un foarte periculoasă, iar oamenii legii nu o recomanda .

Autorităţile au început şi o campanie prin care le aduce la cunoştinţa tinerilor care sunt riscurile la care se expun în cazul în care doresc să facă o astfel de poză. Pentru colecţionarii de like-uri sau aprecieri de pe reţelele de socializare oamenii legii au creat şi un slogan „Selfie-ul pe tren, nu ia like-uri, ia vieți!!!’”.

„În fiecare an, zeci de tineri mor electrocutați sau rămân cu traume pentru tot restul vieții doar pentru că au urcat pe tren pentru a-și face un selfie.Prin arcul electric ce se formează sub linia de înaltă tensiune, 27.000 de Volți trec prin corpul lor instant. Amintește-ți că ‘Selfie-ul pe tren, nu ia like-uri, ia vieți!!!”, transmite Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.

Adauga un comentariu