National

În mai multe zone din țară ninge ca-n povești. ANM a emis Cod galben – Galerie Foto, Video

Publicat: 21 nov. 2020
Persoană care își dezăpezește mașina
Persoană care își dezăpezește mașina

Ninge ca în povești, în mai multe zone din țară.

Stratul de zăpadă în zona montană Rânca este, sâmbătă dimineaţa, de aproximativ 8 centimetri în decor, angajaţii Secţiei Drumuri Naţionale Târgu Jiu intervenind permanent cu şase utilaje şi material antiderapant.

„La Rânca ninge, stratul de zăpadă este de 5 – 8 centimetri în decor. Se acţionează permanent cu lamă şi material antiderapant”, au informat reprezentanţii SDN Târgu Jiu.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova, baza de deszăpezire din Rânca a fost verificată în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă de către directorul general regional al DRDP Craiova, Bogdan Bratu. Aceasta s-a asigurat că angajaţii sunt pregătiţi să intervină, dacă este nevoie, cu utilaje şi material antiderapant, având în vedere codul de vreme rea emis de meteorologi.

Şi locuitorii din Cluj s-au trezit, sâmbătă dimineață, cu un peisaj alb.

În plus, o ninsoare consistentă a fost azi-noapte şi la munte, în judeţ, în regiunea Beliş.

O informare meteo este valabilă până sâmbătă la ora 14.00. Meteorologii au estimat precipitaţii în cea mai mare parte a ţării, iar mai ales în centru, sud-vest şi în zona de munte cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 15-20 l/mp. La munte predomină ninsorile. Precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare se semnalează şi în Translvania şi local în zonele de deal din Moldova, Muntenia şi Oltenia. Vântul se intensifică în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele estice, sud-estice şi vestice în general, cu viteze de 40-50 km/h, iar în zona montană înaltă rafelele vor depăşi 60-70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

Cod galben de ninsori și vânt puternic

Este Cod galben de ninsori și vânt puternic pentru 11 județe din țară, iar la Rânca ninge, astfel că stratul de zăpadă a ajuns la opt centimetri şi se intervine cu utilaje.

Este Cod galben de ninsori și vânt puternic pentru 11 județe din țară, până la ora 14.00, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Sunt vizate județele Sălaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Sibiu, Vâlcea, Brașov, Argeș și Dâmbovița, unde se vor semnala ninsori moderate cantitativ și intensificări ale vântului în zona montană.

În cea mai mare parte a Carpaților Occidentali și Meridionali va ninge, iar stratul de zăpadă nou depus local va fi consistent.

Strat de zăpadă consistent la munte
În prima parte a zilei de sâmbătă în sudul și sud-vestul Transilvaniei, precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă.

Astfel, până după-amiază, vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, iar mai ales în centru, sud-vest și în zona de munte cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15-20 l/mp. La munte treptat vor predomina ninsorile.

Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala și în Transilvania și local în zonele de deal din Moldova, Muntenia și Oltenia.

Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele estice, sud-estice și vestice în general, cu viteze de 40-50 km/h, iar în zona montană înaltă rafelele vor depăși 60-70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

Vremea se va răci accentuat în următoarele două săptămâni, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

De luni, urmează două săptămâni reci, cu temperaturi sub cele normale perioadei, urmate de alte săptămâni cu vreme ceva mai caldă.

Iată prognoza meteo pentru perioada 23 noiembrie – 21 decembrie, emisă, vineri, de meteorologi.

Comentarii
Adauga un comentariu