National

În Marea Neagră a fost găsită o mină de război. Forţele Navale Române au făcut anunţul

Publicat: 28 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
În Marea Neagră a fost găsită o mină de război. Forţele Navale Române au făcut anunţul
Forțele navale românești anunță că au descoperit o mină la 80 de kilometri de Capul Midia

Forțele navale românești anunță că au descoperit o mină la 80 de kilometri de Capul Midia.

Mina a fost observată în această dimineață, în jurul orei 08:00, de pescadorul românescu Olimpus 1, al cărui comandant a informat imediat autoritățile române.

Imediat după primirea sesizării, șeful Statului Major al Forțelor Navale a ordonat executarea unei misiune de cercetare și intervenție în raionul maritim în care a fost sesizată mina.

„Azi 28.0.2022 ,ora 08:10, pescadorul Olimpus 1, pavilion România, aflat la aprox.37 Mm Est fata de Midia a raportat prezenta unei mine in apropierea sa. Au fost anunțate autoritățile de cooperare: Direcția Hidrografica Maritima, MRCC, BREO. Pescadorul OLIMPUS 1 va supraveghea mina de la distanta de siguranță pana la sosirea unei nave a MApN.”

”Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, având la bord o grupă de scafandri deminori (EOD), execută astăzi, 28 martie, o misiune de cercetare și intervenție într-un raion maritim situat la o distanță de aproximativ 39 de mile marine (70-72 km), în largul Mării Negre, travers de Capu Midia, unde a fost semnalată o mină marină în derivă.

Mina a fost observată, în această dimineață, de pescadorul românesc „Olimpus 1”, al cărei comandant a informat autoritățile române, pe canalele oficiale, în jurul orei 08.10

După primirea sesizării, șeful Statului Major al Forțelor Navale a ordonat executarea unei misiuni de cercetare și intervenție în raionul maritim în care a fost sesizată mina.

Nava militară a ieșit, la ora 08.20, din portul militar Constanța și, după ce va ajunge în raion, va acționa pentru neutralizarea acesteia”, anunță Forțele Navale Române.

Adauga un comentariu