Local

În orașul Hârlău, mai mulți constructori vor să extindă rețelele de canalizare ale ApaVital

Publicat: 31 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
În orașul Hârlău mai mulți constructori vor să extindă rețelele de canalizare ale ApaVital
Mai multe firme vor să extindă rețeaua de apă-canal din orașul Hârlău

O nouă investiție este anunțată de ApaVital în orașul Hârlău, județul Iași. Recent a fost demarată licitația pentru execuția lucrărilor. Rețeaua de apă-canal va fi extinsă pe o porțiune de aproximativ 5 kilometri

Compania de apă-canal a județului Iași anunță noi investiții. Recent, ApaVital a demarat o licitație pentru extinderea și reabilitarea rețelei de alimentare cu apă, dar și extinderea rețelei de canalizare în orașul Hârlău. Valoarea estimată a contractului este de 2.620.403 lei, fără TVA, aproape 500.000 de euro. La procedură au fost depuse mai multe oferte din partea Mondoterm SRL, N&A Project Consulting SRL, Inbit SRL, Saga Energy SRL, Hidroterm SRL, Alsim Invest SRL, asocierea Lucimar SRL – Rekainstal Shop SRL, asocierea Tocomi Instalații SRL – Cornell”s Floor SRL – Nicolamar SRL și asocierea Ema Agro-Construct SRL – Capital Invest SRL. Ofertele au intrat în etapa de evaluare.

„Lucrările proiectate sunt amplasate pe străzile Sat Nou (Pârcovaci), Stejari, Salcâmi, Dâmbului, Florilor, Mihai Eminescu, tronson stradă lângă Parchetul Hârlău, Nicolina, fd. Nicolina, Ion Creangă, Nouă, Cezar Petrescu, Dealul Viilor, Eroilor, fd. Eroilor. Lucrările se vor executa numai în domeniul public, pe aliniamentul străzilor menționate”, se arată în caietul de sarcini.

Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic. ApaVital a lansat mai multe proceduri pentru extinderea canalizării. Valoarea investiției este de 500 de milioane de euro.

În orașul Hârlău, mai mulți constructori vor să extindă rețelele de canalizare ale ApaVital pe o distanță de 5 kilometri

Conform proiectului, domeniul public afectat de lucrări va fi refăcut. Conductele vor fi montate pe tronsoane cu lungimea totală de 5 kilometri.

„Zonele din carosabil afectate de execuția lucrării vor fi refăcute cu respectarea sistemului rutier corespunzător categoriei străzii. Desfacerea și refacerea sistemului rutier se va face pe lățimea indicată în profilul de săpătură corespunzător fiecărui obiect. Desfacerea sistemului rutier se va face mecanizat, materialele rezultate din desfaceri fiind încărcate în auto și evacuate din zonă. Refacerea sistemului rutier se va realiza cu respectarea structurii inițiale. Asamblarea conductelor din polietilenă se va face prin procedeul de sudare cap la cap și cu mufe electrosudabile”, se mai arată în documentația procedurii.

De menționat că ApaVital a anunțat și creșterea tarifelor în anul 2023.

ApaVital repară drumurile afectate timp de 12 luni

Totodată, ApaVital a încheiat procedura pentru refacerea drumurilor afectate de intervențiile la avarii sau de înlocuirea rețelelor. Valoarea estimată a contractului este de 2.187.024 de lei, fără TVA, aproape 450.000 de euro. La licitație s-au prezentat trei firme: Citadin SA (firma de asfaltări a primăriei), Concret Drum SRL, Vam Sofi Trans SRL. Comisia de evaluare a ales oferta societății Vam Sofi Trans, care a depus o ofertă financiară de 1.923.719 lei, fără TVA, aproape 400.000 de euro. Lucrările trebuie să aibă o garanție de minimum 12 luni.

În orașul Hârlău, mai mulți constructori vor să extindă rețelele de canalizare ale ApaVital, dar oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare.

Adauga un comentariu