Prima pagină » Local » În orașul Târgu Frumos, vor fi reabilitate spațiile verzi și aleile pietonale. Proiectul depășește un milion de lei
În orașul Târgu Frumos, vor fi reabilitate spațiile verzi și aleile pietonale. Proiectul depășește un milion de lei

În orașul Târgu Frumos, vor fi reabilitate spațiile verzi și aleile pietonale. Proiectul depășește un milion de lei

21 mai 2024, 02:00, 4 ,
Alexandra MAISNER în Local

Primăria orașului Târgu Frumos a publicat procedura de licitație. În localitate, vor fi reabilitate spațiile verzi și aleile pietonale

Ieri, 20 mai 2024, primăria a publicat procedura de licitație pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Contractul valorează 1.600.718 lei, fără TVA, și are ca obiect „Reabilitare spații verzi, alei pietonale, circulații auto și parcare în zona dintre străzile Ștefan cel Mare și Sfânt și aleea Petru Rareș”.

În orașul Târgu Frumos, vor fi reabilitate spațiile verzi și aleile pietonale. Primăria caută firme pentru realizarea proiectului

Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice, firmele interesate pot depune ofertele financiare până la data de 4 iunie 2024, ora 15.00. Contractul are o valoare de peste 1 milion de lei. Finanțarea proiectului va fi realizată din bugetul local.

„Categoria de lucrări propuse prin prezenta documentație: Reabilitarea aleilor pietonale existente, alei realizate din beton simplu și aflate într-o stare de degradare vizibilă. Acestea vor fi reabilitate prin montarea unui strat de pietriș tip mărgăritar. Grosimea pavelelor va fi de 4 centimetri. Reabilitarea unor zone destinate parcajului, aflate într-o stare de degradare vizibilă. Reabilitarea se va realiza prin decopertarea zonelor degradate. Trotuarele perimetral blocurilor din zona studiată se află într-o stare de degradare vizibilă.

Această degradare este datorată vechimii trotuarului cât și a expunerii la fenomenele naturale precum precipitații, fenomenul de îngheț – dezgheț. Aceste fenomene au dus la degradare și la dislocarea pe alocuri a trotuarelor. Se impune reabilitarea acestora atât pentru imaginea de ansamblu a zonei studiate cât și pentru a asigura protecție a clădirilor împotriva infiltrării de ape meteorice”, se arată în caietul de sarcini al procedurii de licitație.

Durata contractului este de 12 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Școala Poieni, din comuna Schitu Duca, va fi reabilitată energetic

Contractul are ca obiectiv „Creșterea gradului de eficientizare energetică – Școala Poieni, comuna Schitu Duca, județul Iași”.

„Obiectul contractului este Execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiție «Creșterea gradului de eficientizare energetică – Școala Poieni, comuna Schitu Duca, județul Iași». Caracteristicile tehnice ale obiectivului de investiție – Creșterea gradului de eficientizare energetică – Școala Poieni, comuna Schitu Duca, județul Iași: Funcțiunea: Școala Regim de înălțime: Parter Indicatori: C1 -Școala, SC=890.00 mp, ADC=890.00 mp C2 -Grădiniță, SC=190.00 mp, ADC=380.00 mp C3 -Magazie, SC=37.27 mp, ADC=37.27 mp C4 -Grup sanitar, SC=14.60 mp, ADC=14.60 mp SC total – 1.131.87 mp ADC total – 1.321.87 mp S Teren= 17.401 mp POT = 7.0% CUT=0.08”, se arată în caietul de sarcini al procedurii de licitație de pe SEAP.

Necesarul de energie electrică, apă potabilă și tehnologică pe întreaga perioadă de lucru a șantierului va fi asigurat prin rețele provizorii din cadrul organizării de șantier, pentru racorduri consultându-se planurile cu rețele existente și sursele de apă din zonă. Perioada de garanție minim acceptată este de 36 de luni de la semnarea procesului-verbal de recepție la terminarea lucrărilor.

În orașul Târgu Frumos, vor fi reabilitate aleile pietonale și spațiile verzi. Proiectul are o valoare de peste un milion de lei, iar procedura de licitație a fost lansată pe SEAP.

Comentarii
  • Sunteți penibili!Inainte de alegeri v ați apucat de făcut tot orașul ,caminul de bătrâni și școala ,proiecte ce ar fi trebuit terminate de fff mult timp .Rusine ,orașul e haos !

  • Constantin și Elena

    Care cămin de bătrîni?

  • Haos e in capul tau Rusu!!!! Aceste obiective sunt programate a fi facute de anul trecut….cand doreai sa se faca?La anul? Daca vremea e ok se poate da drumul la treaba….da tu esti un pui de puturos de la liberali,trezirea la 11 si baut pana la 24.Mars!!!

  • transparenta

    Aia de la blocurile 12-15 din Targu Frumos se lupta cu apa de 12 ani le ploua sub bloc, sesizari peste sesizari si in 2024 „a aparut minunea”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`