Eveniment-Social

În prima zi de marți a fiecărei luni, intrarea la muzeele din rețeaua Muzeului Național al Literaturii Române Iași este gratuită – FOTO

Publicat: 05 mart. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
În prima zi de marți a fiecărei luni intrarea la muzeele din rețeaua Muzeului Național al Literaturii Române Iași este gratuită - FOTO
Astăzi, prima marți a lunii martie, intrarea la muzeele din rețeaua Muzeului Național al Literaturii Române Iași este gratuită

În prima zi de marți din lună, puteți vizita gratuit toate muzeele din rețeaua Muzeului Național al Literaturii Române Iași. Astfel, astăzi, marți, 5 martie 2024, vă puteți bucura de acest privilegiu.

Intrare gratuită la muzeele din rețeaua Muzeului Național al Literaturii Române Iași

Bojdeuca lui Ion Creangă
Bojdeuca lui Ion Creangă, cel mai vizitat muzeu din cadrul  Muzeului Național al Literaturii Române Iași

Atât ieșenii, cât și turiștii vor putea vizita gratuit Casa Muzeelor, Muzeul „Vasile Pogor” – Casa Junimii, Muzeul „Sf. Ierarh Dosoftei – Mitropolitul”, Muzeul „Mihai Eminescu”, Colecția „Istoria teatrului românesc”, Muzeul „Mihail Sadoveanu”, Muzeul „Otilia Cazimir”, Muzeul „George Topîrceanu”, Muzeul „Mihai Codreanu” și Muzeul „Vasile Alecsandri” de la Mircești. Acestea vor funcționa după programul obișnuit de vizitare, cuprins între orele 10:00 și 17:00, eliberarea ultimului bilet de intrare făcându-se la ora 16:30.

Muzeul Național al Literaturii Române din Iași a fost înființat la 1 octombrie 1990 prin desprinderea secției de literatură din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași.

Bojdeuca lui Ion Creangă, cel mai vizitat muzeu din cadrul Muzeului Național al Literaturii Române Iași

vizitatori la muzeele din cadrul Muzeului Național al Literaturii Române Iași
Muzeele vor funcționa după programul obișnuit de vizitare, cuprins între orele 10:00 și 17:00

În luna februarie a anului 2024, peste 7.700 de vizitatori au trecut pragul celor 14 muzee din cadrul Muzeului Național al Literaturii Române Iași.

Incontestabil, Muzeul „Ion Creangă” – Bojdeuca, recent redeschis după ample lucrări de restaurare, a atras cei mai mulți vizitatori, peste 2.800.

Reamintim faptul că Bojdeuca lui Ion Creangă a mai fost restaurată în 1942 și 1985, iar în luna decembrie a anului 2023 a fost redeschisă după ce a fost modernizată pentru a treia oară în istoria ei.

Reabilitarea Ansamblului Muzeal „Ion Creangă” are o valoare totală de 3.065.112,64 lei, fără TVA, fiind incluse refacerea amfiteatrului și a circulațiilor pietonale, un important spațiu educațional, reamenajarea spațiului verde și refacerea sistemului de iluminat, lucrări de stabilizare a versantului și de punere în siguranță a bojdeucii, ce au costat 1.468.186 de lei, fără TVA.

Valoarea lucrărilor aferente reabilitării bojdeucii a fost de 699.460 de lei, fără TVA. La acestea se adaugă lucrările de reabilitare și modernizare a clădirii anexe, construită în 1989, care va fi transformată în bibliotecă și spațiu de expoziții temporare și evenimente, lucrări ce au ajuns la o valoare de 897.465 de lei, fără TVA.

Astăzi, marți, 5 martie 2024, intrarea la muzeele din rețeaua Muzeului Național al Literaturii Române Iași este gratuită.

Adauga un comentariu