Prima pagină » Magazin » În sfârșit a apărut un ritual câștigător privind examenele!
În sfârșit a apărut un ritual câștigător privind examenele!

În sfârșit a apărut un ritual câștigător privind examenele!

20 iul. 2021, 11:22,
în Magazin

„Examenul, adeseori/ Mihai îl dă de două ori./ Căci procedează cam aşa:/ Întâi îl dă, apoi… îl ia” – epigramă de Marin Sorescu.

Cine urmează pașii scapă de jenă și frustrare

Examenele sunt lucruri de multe ori cutremurătoare. Nu se poate vorbi relaxat despre teste: inclusiv cele care sunt simple formalități creează o undă de emoție printre cei care vor fi examinați, chiar și pentru câteva clipe. Toată agitația interioară apropo de ele provine din copilărie, acolo unde se știa precis ce este de câștigat, precum și care vor fi consecințele unei prestații slabe la examen.

Dar după Bacalaureat, orice examen este asumat integral de tânărul ajuns matur conform legii și sentimentul de jenă dispare. Cu toate acestea, ceea ce se poate obține ca urmare a absolvirii cu brio reprezintă ceva important, așa că un examen ratat este motiv de frustrare. Poate că nici jena copilăriei și nici frustrarea vieții de adult nu și-ar mai face locul în sufletul celui care trece printr-un examen dacă ar respecta „ritualul” de mai jos.

Iată pașii ritualului care ajută într-un examen

  1. Căpătarea încrederii în propriile forțe

Înainte de ziua cu pricina, pregătirea pentru examen este crucială. Atât pregătirea cu informația, cât și cu starea de spirit. Se spune că cei mai deștepți oameni sunt plini de dubii – să fie, dar dacă sunt dubii în legătură cu propriile forțe, atunci au de pierdut și nici nu pot dovedi deșteptăciunea lor.

Așadar, primul pas al „ritualului” constă în îmbunătățirea atitudinii față de propriile capacități și față de propria persoană, până la urmă. Iar dacă pur și simplu nu a fost timp pentru învățat, persoana în cauză ar face bine să se concentreze oricum pe soluții în loc să își toarne cenușă în cap sau să lipsească de la examen.

  1. Repetiția este mama învățăturii

Cine repetă suficient are oportunitatea de a reține informațiile minim necesare pentru examen chiar și fără a învăța propriu-zis. Legăturile neuronale se pot strânge și întreține doar repetând informațiile. Familiarizarea cu noțiunile e ceva de aur.

Desigur că repetiția ar trebui să vină ulterior înțelegerii informației sau măcar a dobândirii lor, pe cât posibil. O muncă intelectuală anterioară tot trebuie depusă, iar dacă nu este timp sau disponibilitate de studiu, măcar să fie petrecut timp repetând, recapitulând.

  1. Relaxare, odihnă, fără grabă

La ce bun atâta încrâncenare, atâta stres, atâtea emoții? Nimeni atât de dat peste cap nu a reușit vreodată. Cine nu a dormit noaptea de dinainte de examen ori a sărit peste masă de atâta grijă mai mult ca sigur a eșuat.

De aceea, a dormi și mânca suficient, a ajunge cu câteva minute înainte sunt lucruri obligatorii înaintea oricărui examen, indiferent care este acesta și care este importanța lui.

  1. Concentrarea de moment

Cine a intrat în sala de examen încrezător în propriile forțe, cu repetiția făcută, dormit, mâncat bine și fără să se grabească are toate șansele să se concentreze suficient de bine încât să facă o figură bună.

Dar cum unele persoane au anumite blocaje de care efectiv nu pot trece, acestea se liniștesc doar dacă știu și au acces la informație. Dacă au fost încercate toate metodele sau dacă a lipsit contextul ca acest ritual să poată fi urmat, atunci accesul la informație poate fi făcut folosind echipamentele evoluate regăsite pe castidecopiat.com.

Totul în numele concentrării de moment sau, în cazul în care examenul respectiv e chiar o pacoste, în numele absolvirii acestuia. Neapărat examenul trebuie luat! Altfel, de ce să mai fie dat?…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`