International

În Taiwan se nasc mai multe animale de companie decât copii! Natalitatea este în scădere

Publicat: 18 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
În Taiwan se nasc mai multe animale de companie decât copii Natalitatea este în scădere
Cărucioare cu câini au devenit din ce în ce mai frecvente în capitala Taiwanului

Un cărucior pe străzile din Taipei este la fel mai probabil să poarte un cățeluș decât un bebeluș în zilele noastre.

Cărucioarele cu câini au devenit obișnuite în capitala Taiwanului, în parte pentru că sistemul de metrou necesită ca animalele de companie să fie ținute în transportatori, dar și pentru că acum există mai multe animale de companie decât copii în Taiwan, deoarece mai mulți oameni au adoptat animale de companie și rata nașterii din țară a scăzut, The Guardian a raportat vineri.

„Câinii din Taiwan sunt răsfățați și bine îngrijiți, dar pot fi, de asemenea, un accesoriu de prezentat și cu cât sunt mai portabili, cu atât mai bine”, a declarat pentru The Guardian rezidentul taiwanez Tom Parker.

3 milioane de animale de companie în Taiwan

Oficialii din Taiwan au estimat că au existat aproape 3 milioane de animale de companie în țară în a doua jumătate a acestui an, un număr chiar mai mare decât numărul copiilor cu vârsta de cel puțin 14 ani, a raportat anterior PetFoodIndustry.com .

În același timp, Taiwanul are o natalitate în scădere – în scădere cu 6% din 2016 până în 2019, a raportat Taiwan News .

Raportul a arătat presiunea socială împotriva unui copil în afara căsătoriei, precum și perioade scurte de concediu de maternitate și salarii mici, ca fiind cele mai mari bariere în calea faptului că au copii în țară.

Taiwanul nu este singura țară în care animalele de companie depășesc numărul copiilor. Populația japoneză de animale de companie ar fi depășit populația de copii din 2003. Chiar și SUA au aproximativ 135 de milioane de câini și pisici, potrivit Asociației Medicale Veterinare Americane , în timp ce există doar aproximativ 73 de milioane de persoane cu vârsta sub 18 ani, conform Biroului de recensământ al SUA.

Taiwan a încurajat deţinerea de animale de companie

Numărul tot mai mare de animale de companie din Taiwan nu este un accident. Potrivit PetFoodIndustry.com, țara a încurajat deținerea animalelor de companie prin creșterea cazării pentru animale de companie, cum ar fi restaurantele și hotelurile care acceptă animale de companie.

Orașul, cu o populație de aproximativ 2,7 milioane de oameni, avea peste 120 de companii de ospitalitate orientate spre animale de companie începând cu anul trecut, cum ar fi restaurantele care oferă meniuri „gourmet” pentru animale de companie, cu ingrediente de calitate umană. Taipei a introdus chiar și anul trecut mai multe linii de autobuz care acceptă animale de companie, în care animalele trebuie doar să fie în lesă, nu într-un transportator.

Unele accesorii asociate în mod tradițional cu oamenii au devenit, de asemenea, mai populare pentru animalele de companie din Taiwan, potrivit The Guardian. De exemplu, nu este complet neobișnuit să vezi un câine care poartă o haină de ploaie, ochelari de soare sau șosete.

Adauga un comentariu