Actualitate

Incident tragic în Constanța: Doi bărbați au murit asfixiați, deși inițial s-a declarat că au fost salvați de la pericol- UPDATE

Publicat: 26 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Incident tragic în Constanța Doi bărbați au murit asfixiați deși inițial s-a declarat că au fost salvați de la pericol- UPDATE
Accidemt de muncă în Gorj

Doi bărbaţi în vârstă de 47, respectiv 49 de ani, care lucrau la reţeaua de apă în comuna Plopşoru, au fost salvați de colegii lor după ce un mal de pământ s-a prăbușit peste ei, au transmis joi, 26 ianuarie, reprezentanţii ISU Gorj.

Cei doi muncitori au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale de echipele ISU şi SAJ sosite la faţa locului, scrie Agerpres.

UPDATE 17.00: Cei doi bărbaţi despre care s-a crezut că au fost prinşi sub un mal de pământ, în judeţul Constanţa, s-ar fi asfixiat într-o groapă săpată de ei sub o placă de beton, iar în ciuda eforturilor depuse de cadrele medicale nu au mai putut fi salvaţi.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a transmis că poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Mihail Kogălniceanu au fost sesizaţi, joi, 26 ianuarie, prin apel 112, cu privire la faptul că, într-un saivan, două persoane ar fi săpat o groapă şi ar fi intrat în aceasta, fiind găsiţi inconştienţi.

„Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind vorba despre doi bărbaţi, de 23, respectiv 27 de ani, ambii din localitatea Piatra. Asupra celor doi au fost aplicate manevre de resuscitare de către personalul medical ajuns la faţa locului, ulterior fiind constatat decesul. Din primele verificări a reieşit faptul că cei doi ar fi efectuat o săpătură în incinta saivanului, sub o placă de beton, descoperind un gol, în care ar fi intrat amândoi, iar ulterior s-ar fi asfixiat”, a transmis IPJ Constanţa, potrivit news.ro.

Poliţiştii au deschis în această cauză un dosar penal.

Iniţial, pompierii fuseseră anunţaţi că peste cei doi bărbaţi s-ar fi prăbuşit un mal de pământ, fiind găsiţi inconştienţi.

Doi bărbați din Gorj au fost prinși sub un mal de pământ

ȘTIRE INIȚIALĂ Potrivit sursei citate, joi, 26 ianuarie, în jurul orei 11.00, pompierii au fost solicitaţi sa intervină pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de un mal de pământ care s-a surpat peste o persoană în comuna Plopşoru.

La fata locului s-au deplasat de urgență echipaje de pompieri din cadrul Secţiei de Pompieri Turceni şi Detaşamentul de Pompieri Târgu Jiu cu o autospecială pentru descarcerare, un autocamion, un container multirisc, o ambulanţă SMURD şi un echipaj SAJ Gorj.

„Echipajele sosite la faţa locului au constatat că două persoane de sex masculin în vârstă de 47, respectiv 49 de ani, au fost scoase de sub malul de pământ de către colegii alături de care efectuau lucrările la reţeaua de apă. Cele două persoane au fost evaluate medical la faţa locului, iar apoi au fost transportate la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale”, au transmis reprezentanţii ISU Gorj.

Adauga un comentariu