Actualitate

În toată România mai sunt doar 16 locuri libere la Terapie Intensivă pentru bolnavii infectaţi de COVID-19

Publicat: 21 sept. 2021
Pacienți infectați cu coronavirus, internați la secția ATI de la Spitalul de Neurologie Iași
Sunt doar 16 locuri libera la Terapie Intensivă la nivel de țară

După ce în ziua de marţi s-a înregistrat un record absolut al numărului de persoane infectate, la nivel de Terapie Intensivă, lucrurile stau şi mai prost. Conform raportului publicat de autorități, în aceste momente mai sunt doar 16 locuri libere la Terapie Intensivă.

Din totalul de paturi disponibile, doar 10 locuri sunt libere la nivel de țară, restul fiind libere în București.

Situaţia paturilor de la Terapie Intensivă este una dificilă! Sunat doar 16 paturi libere

În aceste momente, în Terapiile Intensive din România mai sunt doar 16 locuri libere. Vorbim despre faptul că situaţia este una dificilă mai ales în contextul în care nu am atins vârful pandemiei de COVID-19.

Conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există, marți, 1.131 de paturi de AŢI destinate pacienților COVID-19. Un număr de 990 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări, dar o parte dintre ele sunt destinate pacienților cu patologii preexistente, precum obstetrică-ginecologie, neonatologie sau cardiologie..

În București sunt avizate de DSP un număr de 239 de paturi de AŢI pentru pacienții de COVID-19. Astfel, la nivel național sunt libere 16 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București sunt 6 paturi libere.

În prezent se lucrează pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi AŢI care vor fi disponibile în zilele următoare.

În spitalele din țară mai este câte un loc la ATI COVID la Bihor, Buzău, Dolj, Hunedoara și Sibiu, două paturi libere la Brașov și trei la Constanța.

Cseke Attila anunța faptul că se va mări capacitatea locurilor de Terapie Intensivă

Tot marți, într-o declaraţie, ministrul interimar al Sănătății a anunţat faptul că România îşi va mări capacitatea locurilor de Terapie Intensivă. Cseke Attila a afirmat faptul că se va ajunge la aproximativ 1600 locuri de Terapie Intensivă:

„Avem un plan de reziliența a paturilor COVID, care prevede, la propunerea managerilor de spitale și a DSP-urilor, un plan de creșterea a numărului de paturi COVID, la nivel de țară, în total de 1518. Această este propunerea spitalelor și a Direcțiilor de Sănătate Publică.

Cel mai mare număr de paturi de ATI fuctionale, la un moment dat, a fost de 1600. Pe planul de reziliența avem peste 100 de locuri prevăzute numai pentru tratarea pacienților copii cu COVID și vom urmări acest lucru. De astăzi, inspectorii sanitari de stat vor fi pe teren și vor urmări la fiecare spital, exactă cât și-a asumat fiecare spital trebuie să rezolve această creștere a apaturilor ATI. a explicat Cseke Attila.

Pe de altă parte, acelați ministru interimar a menționat faptul că se va încerca păstrarea spitalelor în regim mixt de funcționare, COVID și nonCOVID

Adauga un comentariu