Actualitate

In ultimii ani, aceasta boala doboara din ce in ce mai multi tineri! Medicii trag un important semnal de alarma – VIDEO

Publicat: 08 mai 2018
_____ Vizualizări 0 Comentarii
1

@ Editie de interes la BZI LIVE @ Conf. dr. Dan Cuciureanu a vorbit despre afectiunea care le da mari batai de cap medicilor @ Care sunt principalele cauze pentru aparitia accidentului vascular cerebral @ Cum putem preveni aceasta problema de sanatate si ce persoane sunt predispuse accidentelor vasculare cerebrale

Prezent in studioul BZI LIVE, conf. dr. Dan Cuciureanu, seful Sectiei de Neurologie l de la Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu (Neurochirurgie) din Iasi, a vorbit despre afectiunile care pot transforma, in scurt timp, o persoana in pacient cu sechele pe viata. Accidentul vascular cerebral, o boala care in general este specifica batranilor, a ajuns sa fie prezent, din ce in ce mai des, si in randul tinerilor. Conf. dr. Dan Cuciureanu a vorbit in direct la BZI LIVE despre ce reprezinta un accident vascular cerebral si despre cauzele existente

"Cauzele accidentului vascular sunt multiple si cred ca ar trebui sa precizam intai ce este accidentul vascular. Acesta se defineste clasic ca fiind totalitatea manifestarilor clinice, a simptomelor, determinate de modificari patologice la nivelul vaselor cerebrale. In practica curenta, accidentul vascular nu este o maladie izolata. Vorbim de o boala cerebro-vasculara, care afecteaza toate vasele din organism si in mod concret se manifesta la unii la nivel cerebral iar la altii la nivelul inimii si la o mica parte la nivelul vaselor periferice. Este vorba despre o patologie generala si medicii trebuie sa abordeze toate aceste aspecte. Accidentul vascular cerebral este de doua feluri: ischemic si accident vascular hemoragic. La randul lor, aceste doua tipuri de accidente vasculare au cauze multiple care se intrepatrund. In general, cauzele se sumeaza", precizeaza conf. dr. Dan Cuciureanu, seful Sectiei de Neurologie I de la Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu (Neurochirurgie) din Iasi.

Tot mai multi tineri se confrunta cu aceasta problema

Un aspect ingrijorator, punctat de conf. dr. Dan Cuciureanu, il reprezinta faptul ca tot mai multi tineri se confrunta cu aceasta problema. Daca pe vremuri cei mai multi pacienti erau persoane in varsta, acum, lucrurile s-au schimbat. 
"Desi ateroscleroza se spune ca incepe din perioada tineretii si progreseaza, in practica este apanajul persoanelor adulte sau in varsta. La pacientii tineri sunt anumite anomalii speciale ale cordului, boli inflamatorii si in putine cazuri asistam la aterocleroza precoce. Se pare ca ateroscleroza a coborat ca varsta si poate sa apara chiar de la 30 sau 40 de ani. Probabil acest lucru se intampla din cauza regimului alimentar neadecvat, stresul cotidian si nu in ultimul rand al lipsei unor notiuni elementare de viata sanatoasa. Cert este ca fenomenul este ingrijorator, atunci cand vorbim de coborare a varstei. Alimentatia este cea care predomina si creste acest numar de pacienti si hipertensiunea arteriala care cauzeaza hemoragia cerebrala. Hipertensiunea e determinata, in principal, de stresul cotidian. Alimentatia si stresul sunt principalii factori, atat la tineri cat si la persoanele mai in varsta", mai spune conf. dr. Dan Cuciureanu. 

Cei care doresc sa urmareasca emisiunea in format integral o pot face accesand http://www.facebook.com/cotidianul.bzi

Adauga un comentariu