Actualitate

În Vama Veche, Garda de Coastă a identificat o barcă de lemn cu zeci de migranţi la bord

Publicat: 19 aug. 2022
În Vama Veche Garda de Coastă a identificat o barcă de lemn cu zeci de migranţi la bord
La bordul ambarcațiunii se aflau zeci de migranţi

Zeci de migranți au fost identificați astăzi, 19 august, de Garda de Coastă în apropiere de staţiunea Vama Veche, pe o barcă de lemn.

Conform surselor, la bord s-ar fi aflat circa 60 de persoane.

Zeci de migranţi la Vama Veche

Poliţiştii din cadrul Gărzii de Coastă au identificat, în această dimineaţă, 19 august, o ambarcaţiune la bordul căreia se aflau zeci de migranţi, la aproximativ 30 de mile marine est de staţiunea Vama Veche.

Mai multe nave din cadrul ARSVOM şi ale Gărzii de Coastă au intervenit în zonă pentru a-i salva pe migranţi, având în vedere la bordul navei de lemn se află aproximativ 60 de migranţi.

În acest caz, Garda de Coastă a remorcat nava cu migranţi pentru a fi adusă în Portul Constanţa.

Cu toate acestea, aproximativ 1.000 de persoane au traversat într-o zi Canalul cu barca pentru a ajunge în Marea Britanie, stabilind astfel un nou record pentru trecerea imigranților Canalului într-o singură zi.

Poliţiştii au găsit  16 migranţi în garajul unei şoferiţe din Timiş

Într-o altă ordine de idei, amintim că în noiembrie 2021, polițiștii de frontieră au găsit în timpul unei percheziții făcute la domiciliul unei femei din Banloc, judeţul Timiş, 16 cetățeni străini ascunși în garaj. Anterior, femeia fusese prinsă de oamenii legii la volanul unei mașini cu care transporta opt indieni.

Conform raportului Poliției de Frontieră, polițiștii din Timiș au observat două mașini care se deplasau pe DN 59B din direcția Banloc spre localitatea Deta și ulterior pe E70 spre municipiul Timișoara, acestea fiind suspecte că ar fi implicate în activități infracționale privind traficul cu migranți.

Cele două mașini au fost oprite de polițiștii de frontieră la intrarea în Timișoara. Aceștia au găsit în unul dintre autoturisme, condus de o femeie de 42 de ani, opt cetățeni străini, fără documente de identitate asupra lor. Conforrm polițiștilor, celalălalt autoturism, condus de un bărbat de 44 de ani, avea rol de antemergător. În urma efectuării verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei opt cetățeni străini sunt din India, toți bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 30 ani. Bărbații au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde și că intenționau să ajungă cu sprijinul celor doi cetățeni români în Timișoara, contra sumei de 50 de euro de persoană.

Extinzând cercetările, poliţiştii de frontieră au efectuat o percheziţie și la locuința femeii din localitatea Banloc, unde au fost descoperite într-un garaj 16 persoane, respectiv 13 indieni, doi afgani și un pakistanez, cu vârste cuprinse între 18 şi 41 de ani, fără documente asupra lor.

La faţa locului a fost solicitată intervenţia unui echipaj medical, care a efectuat triajul epidemiologic al cetăţenilor străini, după care au fost conduși la sediul instituţiei pentru mai multe cercetări.

„În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și de trafic de migranţi, pentru cei doi cetățeni români”, a transmis Poliția de frontieră.

Acum însă, în apropiere de Vama Veche, Garda de Coastă a identificat o barcă de lemn cu zeci de migranţi la bord.
Adauga un comentariu