Actualitate

Înainte de discursul preşedintelui Volodimir Zelenski, Florin Cîțu a făcut o gafă în Parlament

Publicat: 05 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Înainte de discursul preşedintelui Volodimir Zelenski Florin Cîțu a făcut o gafă în Parlament
Florin Vasile Cîțu aregretă alianța cu PSD

Președintele Partidului Național Liberal și liderul Senatului, Florin Cîțu, a făcut o gafă în Parlament, exact înainte de discursul în premieră al președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski. Fostul premier a ținut în prim plan să sublinieze că el a fost cel care l-a invitat pe liderul de la Kiev să se adreseze românilor.

„Mulțumesc că mi-ați acceptat invitația de a susține acest discurs. Îi mulțumesc și prietenului meu, prim-ministrul Ucrainei, pentru ajutorul oferit în acest demers. Mulțumesc, Denis”, a spus Florin Cîțu, președintele PNL.

Florin Cîțu a făcut o gafă în Parlamentul României

Luni seară, 5 aprilie 2022, Florin Vasile Cîțu, președintele Senatului, a făcut o gafă de proporții. Acesta în loc să menționeze „asistență” a precizat „instanță”. Deputații și senatorii prezenți în Parlamentul României și-au dat coate imediat după ce liderul liberal a greșit.

„Domnule Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, domnule președinte al Camerei Deputaților, domnule prim-ministru, doamnelor și domnilor miniștri, doamnelor și domnilor senatori și deputați, onorată… instanță”, a transmis Florin Cîțu în debutul discursului său.

Nu în ultimul rând, Florin Cîțu a ținut să-i ofere mulțumiri lui Volodimir Zelenski pentru faptul că a acceptat să discute în Parlamentul României, punctând că acest lucru s-a întâmplat la inițiativa sa.

Ce mesaj a transmis Florin Cîțu cu puțin timp înainte de discursul lui Volodimir Zelenski în Parlamentul României

Înainte la președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, să discute de operațiunea militară care a izbucnit în țara pe care o conduce, președintele Senatului, Florin Cîțu, a transmis un mesaj.

„Sunteți un erou nu doar în țara dumneavoastră, ci și în România, dar și în toate țarile care respectă principiile și valorile democratice. Curajul şi perseverența pe care le-ați dovedit ne inspiră pe toți. Ne motivează să fim mult mai uniți pentru că doar împreună vom putea reuși tot ceea ce ne-am propus și doar împreună putem învinge. Este de-a dreptul inadmisibil ce se întâmplă acum în România. Vladimir Putin este un criminal care sfidează orice lege, orice tratat internațional. A condus Rusia către un o invazie militară ilegală”, a menționat Florin Cîțu, președintele PNL.

În altă ordine de idei, în continuarea declarației sale, Cîțu a precizat că autorii care au omorât toate persoanele din Bucha nu vor rămâne nepedepsiți.

„Autorii crimelor de la Bucha nu trebuie să rămână nepedepsiți. Statul român a sesizat deja Curtea Penală Internațională cu privire la infracțiuni de genocid, crime de război și crime împotriva umanității comise pe teritoriul Ucrainei. Domnule președinte, prin gestul dumneavoastră de a merge în mijlocul ucrainenilor din Bucha ați arătat încă o dată că sunteți un adevărat lider pentru poporul pe care-l conduceți și meritați tot respectul și admirația conducătorilor de pretutindeni. Tocmai de aceea, noi suntem obligați să nu rămânem pasivi”, a transmis Florin Cîțu.

De asemenea, șeful liberalilor a ținut să mai adauge că Rusia trebuie să fie izolată total în plan internațional. Reamintim faptul că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a susținut un discurs ieri seară, unde a precizat că este ferm convins că statul român va sprijini în totalitate țara vecină imediat după ce se va încheia război. Înainte de acest lucru, Florin Cîțu a făcut o gafă în Parlament.

Adauga un comentariu