Eveniment-Social

Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan împlinește astăzi vârsta de 61 de ani

Publicat: 19 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan împlinește astăzi vârsta de 61 de ani
IPS Teofan

Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, împlineşte astăzi, 19 octombrie, 61 de ani.

În anul 1984 a devenit monah la Schitul Crasna (Prahova), iar în 1985 a fost hirotonit ierodiacon și ieromonah. Între anii 1987 și 1990 a fost duhovnicul Mănăstirii „Acoperamântul Maicii Domnului“ din Bussy-en-Othe, Franța, iar în 1990 s-a întors în țară, fiindu-i încredințată funcția de secretar al Cabinetului Patriarhal până în data de 15 septembrie 1991, când a fost ales episcop-vicar patriarhal.

A ocupat această funcție până în anul 2000, îndeplinind în același timp mai multe atribuții. În 2000 a fost ales Arhiepiscop al Craiovei și Mitropolit al Olteniei. La 5 martie 2008, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a ales pe Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan al Olteniei în demnitatea de Mitropolit al Moldovei și Bucovinei. În data de 8 iunie 2008 a fost întronizat Arhiepiscop al Iașilor și Mitropolit al Moldovei și Bucovinei.

Vezi CV-ul complet pe site-ul oficial al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, mmb.ro: Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan – date biografice

„Rugăm pe Bunul Dumnezeu să dăruiască IPS Părinte Mitropolit Teofan păstorire rodnică și îndelungată în lucrarea necontenită a propovăduirii cuvântului lui Dumnezeu.

Întru mulţi ani cu sănătate şi pază de la Domnul, Înaltpreasfinţia Voastră!”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Iașilor.

ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei, prezență specială la Biserica din localitatea Pocreaca, județul Iași, fondată de Ștefan cel Mare!

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Înaltpreasfințitul Teofan, va participa duminică, 16 august 2020, la recepția lucrărilor legate de reabilitarea și restaurarea la Biserica Pocreaca, județul Iași! Aici, în anul 2016, Direcția Județeană pentru Cultură Iași, alături de preotul paroh din localitate, a demarat procesul de salvare a edificiului de cult, monument istoric. Biserica a fost ctitorită în jurul anului 1868

Înaltpreasfințitul (ÎPS) Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei, va fi prezent în localitatea Pocreaca, comuna Schitu Duca din județul Iași. ÎPS Teofan va participa duminică, 16 august 2020, la recepția lucrărilor legate de reabilitarea și restaurarea lăcașului de cult. De reamintit că, aici, în anul 2016, Direcția Județenă pentru Cultură (DJC) Iași, alături de preotul paroh din localitate, a demarat procesul de salvare a edificiului de cult, monument istoric.

Biserica „Duminica Tuturor Sfinților” din localitatea Pocreaca, comuna Schitu Duca se afla într-o stare avansată de degradare

De reamintit că Biserica „Duminica Tuturor Sfinților”, din localitatea Pocreaca, comuna Schitu Duca, se afla, după 1990, într-o stare avansată de degradare. Având în vedere că este vorba despre o clădire monument, fiind ctitorită în jurul anului 1868, Direcția Județeană pentru Cultură (DJC) Iași a demarat un proces pentru salvarea bisericii. Aici, demersurile au fost susținute și de părintele paroh, protopopul Mihai Roșu. La Pocreaca este vorba de o biserică ridicată pe o coamă de deal, iar sub fundație este un strat slab, de humă. Din această cauză, de-a lungul timpului, pereții s-au degradat. Acum câțiva ani s-au pus și câțiva piloni de susținere, dar acest lucru nu a ajutat prea mult.

Adauga un comentariu