Actualitate

Încă 30 de turiști blocați pe munte, printre care și 12 minori

Publicat: 05 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Încă 30 de turiști blocați pe munte printre care și 12 minori
Încă 30 de turiști blocați pe munte, printre care și 12 minori

O intervenție pentru evacuarea unui grup de 30 de persoane, blocat într-o unitate turistică din Păltiniș, se desfășoară duminică seara. Printre cei blocați din cauza zăpezii și a viscolului sunt și 12 copii, informează Mediafax.

Pompierii militari de la ISU Sibiu au fost trimiși la unitatea turistică aflată la ieșirea din Păltiniș către Șanta. Potrivit primele informații grupul de turiști este format din 30 de persoane,18 adulți și 12 copii ISU anunță că „la fața locului intervin o autospecială de primă intervenție cu șenilată, o autospecială de transport persoane și victime multiple, un microbuz de transport persoane, un echipaj SMURD și autospeciala de primă intervenție și comandă a grupei operative.” De asemenea, la misiune participă jandarmii montani și salvamontiștii.

Drumuri blocate

Persoanele sunt evacuate deoarece drumurile spre unitățile turistice din zonă au fost blocate ca urmare a ninsorii și a viscolului.

Traficul rutier pe DJ 106A Sibiu- Păltiniș s-a reluat duminică, începând cu ora 12:00, pe sensul de mers Păltiniș – Sibiu și începând cu ora 13:30, pe sensul de mers Sibiu – Păltiniș.

Operațiunea de evacuare a turiștilor de la Capra s-a încheiat

Echipele de salvatori au finalizat acţiunea de evacuare a 58 de persoane care rămăseseră blocate la Cabana Capra de pe Transfăgărăşan după producerea avalanşelor, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş.

„Ajunse la unitatea de cazare, forţele de intervenţie au identificat un număr de 57 de turişti. Pentru a fi evacuaţi în siguranţă, aceştia au fost împărţiţi în două grupuri. Primul grup, format din 17 persoane, deja se transportă cu un microbuz spre municipiul Piteşti, iar cel de-al doilea grup, compus din 41 de persoane (40 turişti şi un angajat al unităţii de cazare), a ajuns în siguranţă la o altă unitate din zonă”, au transmis reprezentanţii ISU Argeş.

Instituţia Prefectului Argeş a anunţat că la Cabana Capra au rămas în continuare 14 dintre cei 15 angajaţi care se aflau acolo în momentul producerii avalanşei.

Avalanșa a avut 2 km lungime

Sursa citată precizează că avalanşa care a afectat zona Capra are 2 kilometri lungime, aceasta fiind distanţa dintre punctul din care se presupune că a pornit şi locul unde s-a oprit.

„Echipele de salvatori spun că o parte a lovit cabana şi o alta a curs spre parcare şi a afectat maşinile parcate acolo. De asemenea, forţele care intervin astăzi au mai găsit urmele a alte şapte avalanşe de dimensiuni mai mici de unde este drumul închis şi până la Capra”, se menţionează într-o informare transmisă de Instituţia Prefectului.

Adauga un comentariu