Local

Încă un angajat al ISJ Iași este infectat cu COVID-19! Totul s-a întâmplat la întâlnirea cu ministrul Monica Anisie (Exclusiv)

Publicat: 18 iul. 2020

În cursul zilei de astăzi, un alt angajat al Inspectoratului Școlar Județean Iași (ISJ Iași) a fost diagnosticat cu Covid 19, acesta fiind din rândul persoanelor declarate contact direct al primului caz confirmat. Astfel, Direcția de Sănătate Publică Iași a declanșat o nouă anchetă epidemiologică, în acord cu Metodologia de supraveghere Covid 19.

Menționăm că, imediat după apariția primului caz confirmat la începutul săptămânii în curs, toate spațiile instituției au fost igienizate conform normelor specifice, iar începând de luni, 20.07.2020, activitatea compartimentelor I.S.J. Iași va fi reluată în baza programului curent și a activităților din calendarele specifice, cu respectarea tuturor normelor de igienă și distanțare fizică.

La scurt timp supă întâlnirea cu ministrul Educației și Cercetării, un inspector de specialitate din cadrul ISJ Iași a fost depistat cu COVID-19

Primul caz de COVID-19 la Inspectoratul Școlar Județean Iași! Unul dintre inspectorii instituției ce coordonează invățământul preuniversitar ieșean a fost depistat cu noul coronavirus. De precizat faptul că, pe toată perioada în care acesta a fost prezent la muncă în cadrul ISJ Iași, acesta a purtat mască și a respectat toate normele ce țin de protecția sanitară anti COVID-19. În acest context, întreaga activitate a Inspectoratului Școlar Județean Iași se va derula on-line.
Pe de altă parte, având în vedere faptul că, în timpul vizitei de lucru din ziua de luni, 13 iulie 2020, la sediul ISJ Iași al ministrului Educației și Cercetării, Monica Anisie, au fost respectate normele de prevenție în vigoare, sunt excluse șansele unei posibile infectări cu SARS-CoV-2. În contextul depistării pozitive cu noul coronavirus a unui angajat al ISJ Iași, activitatea urgentă și necesară a instituției anterior menționate s-a mutat în clădirea Casei Corpului Didactic „Spiru Haret”.

”Un angajat din rândul personalului Inspectoratului Școlar Județean Iași a fost diagnosticat cu Covid 19. În acest context, Direcția de Sănătate Publică Iași a declanșat o anchetă epidemiologică, iar în cursul zilei de astăzi, toate spațiile instituției vor fi supuse unui proces de igienizare, conform procedurilor specifice.

Activitatea personalului angajat al I.S.J. Iași va continua în regim de telemuncă. Totodată, comunicarea cu publicul se va realiza on line, iar activitățile din calendarele specifice, care presupun prezența fizică a persoanelor, se vor desfășura la Casa Corpului Didactic Iași. Vom reveni cu informații noi, în funcție de evoluția acestei situații.” au declarat oficialii Inspectoratului Școlar Județean Iași.

La Iași, ministrul Educației, Monica Anisie, a primit o replică dură de la sindicate, prin prof. Laviniu Lăcustă, președintele USLIP: „Acum, constată și ei că lucrurile se agravează! Nu au făcut nimic până în prezent!”

Ministrul Educației, Monica Anisie, prezentă la Iași, a fost atacată de sindicate. Prof. Laviniu Lăcustă, președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar (USLIP) Iași, a precizat că autoritățile nu au făcut nimic pentru a preveni infecțiile cu COVID-19. „Acum, constată și ei că lucrurile se agravează! Nu au făcut nimic până în prezent!”, a transmis Laviniu Lăcustă

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, aflat în vizită oficială în Iași, a fost atacat dur de sindicate. Prof. Laviniu Lăcustă, președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar (USLIP) Iași, a precizat că autoritățile nu au făcut nimic pentru a preveni infecțiile cu COVID-19.

„Acum, constată și ei că lucrurile se agravează! Nu au făcut nimic până în prezent! Din anul 2021 se impune asigurarea a minimum 6 la sută din PIB sistemului de învățământ românesc. Propunerile pe care le prezentăm nu sunt exhaustive. Ele sunt perfectibile și rămân o bază de discuție care trebuie luată în calcul de către instituțiile abilitate, în contextul în care previzionăm că pandemia va mai dura cel puțin un an, iar anul școlar 2020-2021 va fi, probabil, cel mai dificil din istoria modernă a României!”, a transmis prof. Laviniu Lăcustă, președinte USLIP Iași.

Răspunsul, la Iași, dat de ministrul Educației Monica Anisie, către sindicate: „Eu sunt deschisă la dialog…”

Pe de altă parte, ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, le-a răspuns vag celor de la sindicate și din învățământul superior. Asta, cu toate că, întrebată dacă și-a programat o întâlnire cu reprezentanții USLIP, Monica Anisie a răspuns negativ. Mai mult, cu toate că sindicatele ieșene au solicitat ca examenele naționale să nu aibă loc în sistem clasic, pentru a se preveni riscul de infecție cu COVID-19, ministrul Educației, Monica Anisie, a precizat că totul ar fi fost organizat perfect. De precizat că, la Iași, au fost înregistrate cele mai multe cazuri de infecție cu COVID-19 în rândul elevilor și profesorilor din țară.

„Nu am stabilit o întâlnire cu sindicatele din Iași! Știu că acestea au criticat decizia de a derula examenele naționale. Totuși, ca răspuns pentru asta, vreau să arăt că totul a decurs într-o organizare impecabilă și rezultatele elevilor și profesorilor au fost foarte bune”, a replicat Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării.

Comentarii
  • Mari jeguri de jurnalisti mai sunteti! Petioada de incubatie a virusului e de 5-14 zile!
    Cum va mai place sa aruncati cu kaka in actualul guvern! Doar ministrul educatiei a venit cu sacosa cu coronavirusi si le-a impartit angajatilor ISJ! Ar trebui ca ministrul sa fie asimptomatic!
    Bai, jurnalisti de casa ai psd! Daca psd&co era la putere eram o Italia2/Spania2. Nu-i mai pupati in cu… ca au facut varza tara asta.

Adauga un comentariu