Local

Încă un caz de Covid-19 la Politehnica Iași

Publicat: 29 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Încă un caz de Covid-19 la Politehnica Iași
Jucători Politehnica Iași

Clubul Politehnica Iași a anunțat, joi, 29 octombrie, apariția unui nou caz de Covid-19 la gruparea din dealul Copoului. Oficialii formației ieșene au primit în cursul dimineții de astăzi rezultatele testelor efectuate miercuri, iar unul dintre jucători a fost depistat pozitiv.

Jucătorul a fost izolat, ceilalți urmând să continue programul normal de pregătire pentru meciul cu Viitorul, de duminică. Surse din cadrul clubului susțin că jucătorul infectat este Doru Popadiuc.

„Rezultat pozitiv la testele COVID-19. În urma testării jucătorilor, membrilor staff-ului tehnic și administrativ, un fotbalist a fost declarat pozitiv. Acesta a fost izolat, iar ceilalți componenți ai lotului continuă programul de antrenamente”, au delcarat reprezentanții Politehnicii Iași.

Trei jucători ai Politehnicii Iași, testați pozitiv cu COVID-19

Trei jucători ai Politehnicii Iași au fost testați pozitiv cu COVID-19 pe 16 octombrie. Pentru a îndepărta orice risc în cadrul grupului, clubul din dealul Copoului a ales să efectueze joi, 15 octombrie, o retestare a componenților lotului, membrilor staff-ului tehnic și administrativ. Rezultatele testului opțional au fost pozitive în cazul a trei reprezentanți ai CSM Politehnica Iași – jucători de fotbal.

„În mod normal ar fi trebuit să ne testăm la finalul săptămânii viitoare, când s-ar fi împlinit cele 14 zile de la precedenta testare. Însă, dat fiind faptul că am avut cazuri pozitive și că ne preocupă să avem un lot sănătos și să nu-i punem în pericol pe ceilalți parteneri de întrecere, am ales să mergem la laborator și înaintea meciului cu Sepsi”, a declarat atunci președintele clubului ieșean, Ciprian Paraschiv.

Jucătorii și staff-ul lui Daniel Pancu, neplătiți

Pe lângă problemele create de COVID-19, formația ieșeană se confruntă și cu probleme financiare. Jucătorii și staff-ul lui Daniel Pancu sunt neplătiți

„Suntem o echipă care se zbate în datorii foarte mari, care nu a reușit să dea primul salariu la jucătorii noi și la antrenorii noi. Dar echipa aleargă, bagă capul în contre, are determinare. Primul obiectiv a fost îndeplinit. Eu le cer suporterilor să aibă încredere, campionatul este lung, mai sunt peste 30 de etape, sunt convins că suntem pe drumul cel bun”, a spus președintele grupării ieșene, Ciprian Paraschiv.

Echipa lui Hagi, decimată de COVID-19

FC Viitorul Constanța a înregistrat nu mai puțin de nouă rezultate pozitive la testele COVID-19 efectuate după meciul cu FC Argeș, din ultima etapă.
În aceste condiții, clubul patronat de Gică Hagi a solicitat Ligii Profesioniste de Fotbal amânarea meciului cu Poli Iași, contând pentru etapa a noua din Liga I, programat duminică, 1 noiembrie, de la ora 18:00.
Gică Popescu, președintele clubului, spune că infectările au apărut după ce jucătorii s-au întors de la loturile naționale.

„Din păcate, după ce jucătorii s-au întors de la echipele naționale, inclusiv cei de la juniori, au apărut aceste cazuri. Mai întâi, la juniori, echipa sub 19 ani. Apoi, la echipa mare, după întoarcerea de la lotul U21, au venit cei doi jucători infectați. Până a pleca la echipele naționale, noi n-am avut nicio problemă. Problemele au fost de la loturi, la U19, unde s-a anulat acea acțiune, și la U21. Am trimis jucătorii sănătoși la club și i-am adus infectați.
Noi am cerut amânarea meciului de duminică. Pe lângă cei infectați, Boboc, Ganea, avem și foarte mulți jucători accidentați, 6 sau 7. Dacă Liga nu ne va permite amânarea, vom juca cu ce avem, dar nu prea avem”, a declarat Gică Popescu

Adauga un comentariu