Sport

Încă un conducător din Liga I anunță reluarea fotbalului. „Noi asta ne dorim”

Publicat: 05 mai 2020

Cornel Șfaițer, manager general al grupării Sepsi Sfântu Gheorghe, și-a exprimat speranța că Liga I va începe curând. Conducătorii Ligii Profesioniste de Fotbal și-au manifestat intenția să reia în iunie campionatul și au propus câteva date posibile pentru restart. Oficialul formației aflată pe locul secund în play-out are deja în minte un posibil plan și explică modul în care se pregătesc elevii antrenorului Leo Grozavu.

„Jucătorii noștri se pregătesc individual, sub comanda antrenorului (n.r. – Leo Grozavu) și a preparatorului fizic. Dar depinde foarte mult cum vor reveni ei în competiție și ce le dictează conștiința în această perioadă, când trebuie să se antreneze singuri, ca niște profesioniști. Am mai vorbit cu conducători de la LPF și cu alți oficiali din Liga 1. Din ce simt eu și din ce informații am, campionatul se va relua pe 13-14 iunie, cred că e cea mai bună variantă. Lucrurile se îndreaptă spre bine, peste tot, mă uitam și la vecinii noștri.
Cel mai probabil, noi, la Sepsi, vom începe pregătirea normală după 15 mai, astfel încât perioada propriu-zisă de antrenament, până pe 14 iunie, să aducă reintrarea în sfera normalului și intrarea într-o linie dreaptă. Noi asta ne dorim”, a declarat Cornel Șfaițer.

Antrenată de Leo Grozavu, Sepsi Sfântu Gheorghe se află pe locul secund în play-out, cu 19 puncte, la cinci lungimi distanță de Viitorul Constanța. Sezonul trecut, Sepsi a pătruns în play-off.

Când vor putea spectatorii să intre pe stadioane

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, recunoaște că este puțin probabil ca în următoarele luni să fie permis accesul spectatorilor în stadioanele din România.

„Evident că meciurile cu spectatori vor fi reluate mult, mult mai târziu, altfel nu am putea păstra distanțarea socială.
Sportivii au nevoie de spectatori, dar trebuie să avem o înțelegere, nu poți controla modul de aranjare a 5.000 de persoane într-un stadion. Probabil că vor trebui să treacă luni bune până la momentul revenii spectatorilor pe stadion”, a declarat Ionuț Stroe, duminică seara, la emisiunea Digi Sport Special.

Adauga un comentariu