International

Încă un oligarh de-al lui Putin, director al companiei Lukoil, a fost găsit fără suflare

Publicat: 09 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Încă un oligarh de-al lui Putin director al companiei Lukoil a fost găsit fără suflare
Alexander Subbotin este fratele lui Valery Subbotin, fost vicepreședinte pentru aprovizionare și vânzări cu petrol al Lukoil

Un fost director al companiei petroliere de stat Lukoil, Alexander Subbotin, a fost găsit mort duminică, în subsolul unei case din regiunea Moscovei. Subbotin a fost membru al consiliului de administrație al Lukoil Trading House LLC.

Potrivit unor surse din anchetă, este posibil ca Alexander Subbotin să fi murit după o sesiune împotriva mahmurelii cu un șaman și soția sa. Ei au primit clienți în casa lor privată și au oferit tratament cu broaște râioase otrăvitoare, relatează canalul de telegram Mash.

Pentru aceasta, șamanii incizează pielea și insufla venin de broască râioasă – iar după vărsături, pacientul s-ar fi ameliorat. Chiar și șamanii numeau spirite, sacrificau animale și scăldau pe cei pierduți în sângele cocoșului.

Nu este prima dată când oligarhul folosea șamani

Oligarhul rus cunoștea cuplul de șamani de mai mult timp și le folosea serviciile în mod regulat. Se pare că ultima sesiune a dat greș și, în loc să trateze mahmureala, bărbatul a început să se simtă rău – îl durea inima. Cuplul Magua a decis să nu cheme o ambulanță, dar i-a dat lui Subbotin Corvalol. Fostul director Lukoil a fost adormit la subsol, unde a murit. Soții șamani le-au spus poliției că sunt doar prieteni cu decedatul.

Alexander Subbotin este fratele lui Valery Subbotin, fost vicepreședinte pentru aprovizionare și vânzări cu petrol al Lukoil. A lucrat în biroul central și a fost perceput ca unul dintre succesorii președintelui Vagit Alekperov.

Val de morți suspecte în rândul oligarhilor ruși: își ucid familiile, apoi se sinucid

Nu este primul caz suspect de deces în rândul oligarhilor ruși. Mai mulți bărbați au fost găsiți fără suflare în ultimele trei luni, trei dintre ei omorându-și membrii familiilor înainte de a-și lua viața. Printre aceștia se numără Serghei Protosenya, fostul vicepreşedinte al companiei distribuitoare de gaze Novatek, care şi-a ucis soţia şi fiica, iar apoi s-a sinucis.

Acest episod pare copiat la indigo după cel de-acum câteva zile la Moscova, în care protagonistul a fost Vladislav Avaev, fost vicepreşedinte al Gazprom Bank.

Cadavrele lui Protosenya, al soţiei şi al fiicei acesteia au fost descoperite într-o vilă din localitatea spaniolă Lloret de Mar, unde familia de origine rusă venise pentru a petrece Săptămâna Mare. Cei doi soţi şi fiica în vârstă de 18 ani au plecat în Spania și l-au lăsat pe fiul lor la reședința familiei din Franța.

Fiul a fost cel care a alertat poliţia spaniolă, deoarece mama lui nu a răspuns la telefon. Oamenii legii au găsit în vilă cadavrele celor două femei, ucise prin înjunghiere.

Ei l-au descoperit apoi pe Serghei Protesenya spânzurat, în grădina casei. Împotriva lui, care era posesorul unei averi de peste 400 de milioane de dolari, nu a fost despusă niciodată vreo plângere pentru violenţă în familie, fiind cunoscut ca un om liniştit.

Potrivit concluziilor preliminare ale anchetei, magnatul rus s-ar fi sinucis după ce şi-a omorât soţia şi fiica.

Și Vladislav Avaev, împreună cu familia sa, au fost găsiți decedați

Luni, la 18 aprilie, la Moscov s-a petrecut o tragedie similară: cadavrele fostului vicepreşedinte al Gazprombank, Vladislav Avaev, al soţiei şi al fiicei au fost găsite în casa familiei de o rudă a victimelor, care nu a reuşit să ia legătura cu acestea prin telefon. Anchetatorii au ajuns la concluzia că a fost vorba de o crimă şi o sinucidere, după ce l-au găsit pe Avaev cu o armă în mână.

Ulterior, a apărut informaţia potrivit căreia Vladislav Avaev se afla într-un proces cu soţia sa pentru dreptul de a-şi creşte singur fiica. El a pierdut acest proces.

În luna octombrie 2021, soţia lui Avaev a intentat, la rândul său, un proces pentru custodia asupra copilului, dar, două luni mai târziu, l-a retras. Soţia nu depusese oficial o cerere de divorţ.

Adauga un comentariu