Economic Local

Încă un oraș important din regiunea Nord-Est beneficiază de transport ecologic cu autobuze electrice

Publicat: 11 mai 2020

Contractul de finanțare pentru proiectul Reabilitare și Modernizare Transport Ecologic, în valoare totală de 12,73 milioane euro, din care 11,47 milioane euro finanțare nerambursabilă, a fost semnat la sfârșitul săptămânii trecute între Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, și Municipiul Piatra-Neamț, în calitate de beneficiari. Proiectul este finanțat în cadrul Axei prioritare 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile și vizează asigurarea unui serviciu eficient de transport public de călători și îmbunătățirea condițiilor pentru utilizarea modurilor nemotorizate de transport, în vederea reducerii numărului de deplasări cu autoturisme private și reducerea emisiilor de echivalent CO2 din transport.

Va crește numărul de călători în următorii ani

Unul dinbtre obiectivele principale stă în reducerea până în anul 2024 a emisiilor de CO2 în Municipiul Piatra Neamț cu 14,01 la sută, ca urmare a introducerii în transportul în comun a 20 de autobuze electrice. Totodată, se urmărește creșterea până în anul 2024 a numărului de utilizatori ai transportului în comun în Municipiul Piatra Neamț, cu 10.38 la sută, ca urmare a realizării unor măsuri destinate încurajării utilizării transportului alternativ, respectiv achiziția de autobuze electrice și implementarea unui sistem de e-ticketing.

Comentarii
  • Adica exact cat primeste Iasul fix 20 de autobuze electrice in contextul cand Piatra Neamt are populatie cat doua cartiere ale Iasului.
    Bravos natiune, cand era PSD la putere eram la coada bugetului primit, cand acum avem primar si partid PNL ce conduce Romania iar suntem pusi pe acelasi palier de investitii cu orase si municipii care sunt de 5-6 ori ma mici ca Iasul.
    Avem politicieni care stiu sa promoveze, corect, interesele iesenilor sau isi promoveaza numai propriul buzunar, hai ca vin alegerile si vom sti sa decelam cine merita sa fie ales.

Adauga un comentariu