National

Încă un primar a fost testat pozitiv cu noul coronavirus

Publicat: 29 sept. 2020
Pandemia de coronavirus
Pandemia de coronavirus

Primarul orașului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a anunțat marți prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook, că a fost depistat cu COVID19. Edilul susține că a făcut testul după ce a avut febră și nu a mai simțit gustul pastei de dinți.

„Ieri am avut febră, iar în această dimineaţă (marți dimineața-n.r.) nu am simțit gustul pastei de dinți. Deoarece acestea sunt simptome ale infecției cu noul coronavirus, am făcut un test. Rezultatul a fost pozitiv. Mă simt puțin slăbit, dar per total sunt bine. Mâine mă duc la spital pentru o nouă examinare și bineînțeles că voi urma recomandările medicilor”, a scris Antal Arpad pe Facebook.

Edilul îi îndeamnă pe oameni să respecte regulile de prevenire.

„Numărul infecțiilor este în creștere, așa că îndemn pe toată lumea să respecte regulile de prevenire”, a scris primarul.

Antal Arpad: Cer medicilor confirmați pozitiv să își facă numele public!

După ce zeci de cadre medicale au fost diagnosticate recent cu noul COVID-19, Antal Arpad, primarul Municipiului Sfântu Gheorghe, a cerut medicilor să își facă numele public, pentru ca toți cei care au luat contact cu ei să poată lua toate măsurile necesare prevenirii și combaterii virusului.

”În legătură cu situația de la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe, am solicitat personalului medical în cauză, care a fost testat pozitiv pentru coronavirus, să-și anunţele numele public. Sper sincer că acest lucru se va face cât mai curând posibil, pentru a elimina temerile oamenilor și pentru a restabili încrederea comunității.

Cred că aceasta ar fi atitudinea lor corectă și responsabilă acum. Combaterea acestei epidemii necesită fapte, fapte precise, clare. Nu căutăm un țap ispășitor, dar dorim ca persoanele care au fost în contact cu cei infectați să poată să îşi protejeze părinții, copiii și pe cei apropiaţi. În mod normal, nu aș cere-o în mod public, dar acum există o situație de urgență, iar siguranța și sănătatea comunității trebuie să fie în primul plan!”, a scris atunci Antal Arpad pe aceeași rețea de socializare.

Ce mesaj au transmis oamenii din Deveselu care l-au votat pe primarul decedat din cauza noului coronavirus

Deși întreaga țară a considerat nebunească sau complet lipsită de sens voința oamenilor din Deveselu care, în mod inexplicabil, l-au votat pe fostul primar, între timp mort după ce s-a infectat cu COVID-19, în spatele acestei decizii se află un motiv foarte bine întemeiat.

Știrea că primarul care a murit răpus de coronavirus a câștigat un nou mandat la Primăria Deveselu a devenit virală pe rețelele sociale, încă de noaptea trecută, în febra primelor rezultate ale alegerilor, atunci când toată lumea încerca să afle cine a câștigat, cine a pierdut, cine s-a făcut de râs.

De râsul lumii a părut și chiar a fost, preț de câteva minute, rezultatul alegerilor locale din Deveselu, acolo unde din cei 1.708 alegători prezenți la urne, 1.057 l-au votat pe candidatul PSD, Ion Aliman.

Ce procent din voturi a obținut

Acesta a obținut astfel 63,98% din voturi și a câștigat astfel un nou mandat. Surpriza a venit atunci când toată lumea a aflat că viitorul primar este mort.

Ion Aliman s-a stins din viață, în urmă cu două săptămâni, după ce s-a infectat cu coronavirus.

63,98% din comunitatea din Deveselu nu l-a votat pe Ion Aliman nici din milă, nici în spirit de turmă, nici pentru că i-ar fi ajutat cu ceva. L-au votat pe primarul mort pentru că au crezut în proiectele lui, iar restul membrilor de partid, colegi cu Aliman, le-au promis că vor continua proiectele, însă e nevoie de un alt tur de scrutin.

Concret, buletinele de vot pentru alegerile de duminică erau deja tipărite și situația nu putea fi schimbată. Singura soluție pentru ca PSD să aibă un alt candidat la alegeri era boicotarea scrutinului.

Astfel, oamenii l-au votat pe Ion Aliman cunoscând clar că, procedural, urmează să fie organizate noi alegeri la care să poată candida și un membru al echipei fostului primar, în speță viceprimarul.

Adauga un comentariu