Bzi.ro

Incendiar! Tinere, duse „la produs” în Olanda! Procurorii au intrat peste suspecți

Publicat: 10 oct. 2019
564 Vizite 0 Comentarii

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași, împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Iași au efectuat șase percheziții domiciliare pe raza municipiilor Iași, Piatra Neamț și Bârlad, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în comiterea infracțiunii de trafic de persoane.

Activitățile au fost integrate acțiunii comune executate în parteneriat cu autorităţile judiciare competente din Olanda, respectiv Oost Nederland Politie Enschede, în executarea unui Acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă, în baza căruia au fost efectuate simultan mai multe activități procedurale în cadrul operațiunii „Schipbeek”.

„Începând cu anul 2015, a fost constituit un grup infracțional organizat, format din trei cetățeni români și alți trei cetățeni olandezi, care au acționat în mod coordonat în ceea ce privește recrutarea mai multor tinere, în vederea exploatării sexuale a acestora pe relația Romania-Olanda, precum și al obținerii unor foloase materiale substanțiale din activitățile de prostituție desfășurate de acestea. În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reținut faptul că, în această perioadă, gruparea infracțională a reușit să recruteze peste opt tinere românce și alte nouă tinere din Republica Moldova, care au fost obligate să practice prostituția, prin folosirea de violențe, amenințări și șantaj, în bordeluri clandestine care funcționau în locuințele închiriate de către membrii grupării”, au declarat miercuri procurorii DIICOT Iași.

Conform acestora, cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare au fost identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, telefoane mobile, suma de 5.880 de euro și înscrisuri. Suportul financiar și logistic a fost asigurat de către Eurojust.
La acțiunea din România a participat un ofițer de Poliție olandez, din cadrul Oost Nederland Politie Enschede, iar trei ofițeri de Poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Iași – S.C.T.P. s-au deplasat în Olanda pentru acordarea de suport operativ în vederea realizării acțiunii.

În urma acțiunii, doi suspecți, cetățeni români, au fost reținuți în Olanda și Belgia.
Autoritățile olandeze efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de migranți, angajare ilegală, spălare de bani, amenințare, vătămare corporală, viol și lipsire de libertate intenționată. În cauză, cercetările continuă.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit