Local

Incendii devastatoare în județul Iași. Intervenții ale pompierilor ISU în comunele din jurul orașului

Publicat: 02 apr. 2021
Intervenție a pompierilor din cadrul ISU Iași la un incendiu
Pompierii ieșeni intervin pentru a lichida un incendiu la acoperișul unei locuințe din Valea Lupului

O serie de incendii au avut loc în județul Iași în ultima zi a lunii martie 2021. Pompierii ISU Iași au intervenit atât în localități din zona metropolitană, cât și în alte comune din județ. Pompierii ieșeni au fost solicitați și la alte intervenții din județ

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași au fost solicitați la finalul lunii martie 2021 într-o nouă serie de intervenții în mai multe localități din județul Iași. Pompierii din cadrul ISU au fost solicitați în cursul zilei de 31 martie 2021 în localitățile din jurul municipiului Iași și nu numai la unele incendii care se puteau lăsa cu urmări grave. O astfel de intervenție a avut loc în comuna Voinești, localitate aflată la câteva zeci de kilometri de municipiu.

„În data de 31 martie 2021, echipaje de stingere din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Voinești, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. În urma incendiului au ars elementele portante ale acoperișului cu învelitoare din tablă pe o suprafață de aproximativ 40 de metri pătrați și circa 300 de kilograme de deșeuri din plastic. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum amplasat necorespunzător față de materiale combustibile”, au menționat reprezentanții ISU Iași.

În afara incendiului de la Voinești, pompierii au intervenit și în comuna Grozești.

Noi intervenții în județul Iași. Cum arată raportul pompierilor ISU Iași

În aceeași zi, un echipaj de stingere din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Tomești, pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism, fiind afectat compartimentul motor. În urma incendiului au ars toate elementele combustibile ale compartimentului motor. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost o scurgere de lichide combustibile. În plus, pompierii ieșeni au ajuns și în localitatea Miroslava, din județul Iași.

„Un echipaj de stingere din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Proselnici, comuna Miroslava, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. În urma incendiului a ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 4 hectare. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise”, au mai spus pompierii ISU Iași.

În ultima perioadă, angajații ISU Iași au intervenit și la alte incendii.

Acțiuni ale pompierilor ISU în municipiul Iași

De asemenea, pompierii ISU Iași au intervenit și în municipiul Iași la finalul lunii martie 2021.

„Un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit pentru transport persoană supraponderală. În data de 31 martie 2021, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a executat o misiune de recunoaștere în teren la un obiectiv din municipiul Iași, strada Vasile Lupu, în vederea asigurării desfășurării în condiții de operativitate și eficiență a operațiunilor de intervenție, în cazul producerii unor situații de urgență”, au mai spus cei de la ISU Iași.

Intervenții în starea de alertă COVID-19 a pompierilor ISU Iași

Un echipaj din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos a intervenit pentru transportul unei persoane supraponderale. Persoana a căzut într-un restaurant din strada Buznea. De asemenea, un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri și un echipaj de prim-ajutor din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au asigurat măsurile specifice pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență ce se pot produce pe timpul manifestărilor de protest în zona parcării Instituției Prefectului județului Iași”, au mai spus cei de la ISU Iași.

Pompierii ieșeni au arătat că pe parcursul zilei respective au mai avut loc și 28 de misiuni de informare legate de măsurile impuse pe perioada stării de alertă.
Adauga un comentariu