International

Incendiu de amploare în Ucraina. Cinci persoane au decedat și 120 de locuințe au fost distruse – Video

Publicat: 07 iul. 2020

Cel puţin cinci persoane au murit, iar altele au fost rănite în urma unui incendiu forestier de amploare produs în estul Ucrainei, anunţă autorităţile, citate de cotidianul Le Figaro. Incendiul de vegetaţie a izbucnit în regiunea Lugansk, aflată parţial sub controlul insurgenţilor separatişti proruşi. Incendiul afectează aproximativ 80 de hectare de pădure, a comunicat Serviciul ucrainean pentru Situaţii de Urgenţă. Focul a izbucnit în satul Smoleanînove, unde peste 120 de locuinţe au fost distruse.

Potrivit bilanţului preliminar, cinci persoane au murit, iar nouă au fost spitalizate din cauza incendiului. Aproximativ 350 de pompieri participă la eforturile de stingere a incendiului, îngreunate de rafalele puternice de vânt şi de temperaturile caniculare.

Incendiu la o instalaţia nucleară iraniană de la Natanz

Un incendiu a izbucnit joi la instalaţia nucleară iraniană de la Natanz, Iran. Incendiul care s-a declanşat joi la instalaţia nucleară iraniană de la Natanz (centru) a provocat pagube semnificative care ar putea încetini dezvoltarea centrifugelor avansate, a declarat duminica un oficial iranian din domeniul nuclear, transmite Reuters, citând agenţia de presă Irna.

Behrouz Kamalvandi, purtător de cuvânt al Agenţiei iraniene pentru energie atomică, a afirmat că dezastrul ar putea încetini pe termen mediu dezvoltarea şi fabricarea centrifugelor avansate, care fac parte din procesul de îmbogăţire a uraniului. Principalul organism de securitate iranian a declarat vineri că a fost stabilită cauza incidentului şi a incendiului la complexul nuclear din Natanz şi urmează să fie făcută publică mai târziu.

Un avion care transporta sute de kilograme de cocaina a fost mistuit de flăcări

Un avion care se pare că transporta sute de kilograme de droguri a aterizat de urgență pe o autostradă din Mexic și a fost mistuit de flăcări. Ulterior, un camion în care se aflau 390 de kilograme de cocaină a fost găsit în apropiere de statul Quintana. Aeronava suspectă a fost reperată de armata din Mexic după ce a intrat illegal în spațiul aerian național. Aparatul de zbor a fost, imediat, urmărit de avioanele militare.

Avionul a aterizat forțat pe o autostrada din nordul Mexicului, iar la fața locului au ajuns, în cel mai scur timp, soldați. Până în prezent, nu a fost anunțată vreo arestare.

Interesant este că, la câteva zeci de minute distanță, în apropiere de Quintana a fost depistat un camion în care se aflau aproape 400 de kilograme de cocaine.

“El Chapo”, condamnat la închisoare de viață pentru trafic de droguri

În urmă cu un an, Joaquín “El Chapo” Guzmán, cel supranumit și “Lordul drogurilor”, a fost condamnat, la închisoare pe viață de către o instanță din Statele Unite. Pe lângă această sentință, a primit încă 30 de ani de temniță. În plus, va trebui să plătească 12.6 miliarde de dolari.

În februarie 2019, Guzmán a fost găsit vinovat de participarea la activităţi infracţionale în formă organizată, conspiraţie pentru spălare de bani proveniţi din trafic de droguri, trafic internaţional de cocaină, heroină, marijuana şi alte droguri, precum şi folosirea armelor de foc.

Celebrul traficant de droguri mexican a fost rearestat în ianuarie 2016, după ce evadase dintr-un penitenciar mexican printr-un tunel. Acesta a fost extrădat în Statele Unite în ianuarie 2017.

Adauga un comentariu