National

Incendiu de proporții în Argeș. Pompierii au intervenit de urgență

Publicat: 14 iul. 2020

Incendiu de proporții în Argeș. Pompierii au intervenit pentru a stopa flăcările care s-au întins pe o suprafață de 30.000 de metri pătrați. Incendiul s-a manifestat pe șase proprietăți din localitatea Ungheni. Pompierii de la Secția de Pompieri Costești s-au deplasat la fața locului cu o autospecială dotată cu apă și spumă, un echipaj cu o autospecială de stingere cu apă și spumă de la SVSU Ungheni și o ambulanță a Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD).

„Incendiu la șase proprietăți din localitatea Ungheni. Acesta s-a manifestat pe o suprafață totală de aproape 30.000 mp. La locul intervenției au făcut deplasarea pompierii de la Secția de Pompieri Costești cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, plus încă un echipaj cu o autospecială de stingere cu apă și spumă de la SVSU Ungheni”, potrivit ISU Argeș.

Intervenția s-a extins pe mai multe ore

Echipajele de intervenție au depus eforturi considerabile timp de mai multe ore pentru a localiza și lichida incendiul. Exista pericolul extinderii la două case și o anexă. Zeci de mii de metri pătrați de vegetație uscată și mătăciniș, 300 de kilograme de lemne, 40 de ml de gard din lemn și tulpinile a patru pomi au fost grav afectate de flăcări.

„Ca pagube, au fost aproape 30.000 de metri pătrați de vegetație uscată și mărăciniș, aproximativ 300 kg de lemne, circa 40 de ml de gard din lemn și tulpina a patru pomi. Posibil ca din cauza unui foc deschis pe una dintre proprietăți, flăcările să se fi propagat sub acțiunea vântului la restul proprietăților”, se mai arată în comunicatul transmis de ISU Argeș.

Momentan nu se cunoaște cu exactitate cauza izbucnirii incendiului. Totuși, există posibilitatea ca unul dintre localnici să fi ars deșeuri sau o zona de vegetație uscată iar flăcările să se fi propagat sub acțiunea vântului la restul proprietăților.

Momente de panică în Halta Prunaru. Două vagoane de tren, acaparate de flăcări

Momente de panică în Halta Prunaru. Două vagoane de tren dezafectate au fost acaparate de flăcări. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență au afirmat că nicio persoană nu a fost rănită. La fața locului s-au deplasat trei autospeciale de stingere, un echipaj aparținând Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD) și unul de descarcerare.

„Nu sunt persoane rănite. Incendiul a fost localizat. Au ars două vagoane care se aflau pe o linie secundară. Fumul degajat nu a pus în pericol populația din zonă”, se arată în declarația reprezentanților ISUBIF.

Incendiul de la Romstal Iași este un mister! Alarma a pornit de două ori până să fie observat focul. Paznicii nu au văzut nimic

Incendiul de la Romstal Iași rămâne un mister. Din câte se pare, focul ar fi pornit din interior și nu a fost observat de nimeni timp de aproape două ore. Pompierii au luptat cu flăcările și au reușit să le lichideze, însă pagubele sunt uriașe. Acum, autoritățile fac o anchetă pentru a stabili cum s-a ajuns la un asemenea dezastru

Incendiul de la Romstal a apărut parcă de nicăieri. În noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 2:30, un apel la numărul unic de urgențe avea să anunțe că sediul Romstal este cuprins de flăcări. Imediat, pompierii din Iași au intervenit la fața locului și au început lupta cu flăcările.

„În data de 3 iulie, în jurul orei 1:30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a județului Iași a fost solicitat să intervină la un incendiu situat în municipiul Iași. La locul intervenției s-au deplasat 4 autospeciale de stingere cu apă, 4 autospeciale pentru transport apă, o autoplatformă, un autovehicul terapie intensivă, un transport de victime multiple. În total am dislocat la fața locului un număr de 50 de pompieri. Din cauza degajării mari de fum, s-a luat decizia de a transmite prin sistemul de avertizare RO-ALERT un mesaj către populație. Din cauza faptului că incendiul a afectat alte două clădiri, s-a luat decizia de a evacua populația din zonă. Incendiul a fost lichidat în jurul orei 4. Nicio persoană nu a fost rănită. Cauza producerii incendiului este în curs de stabilire”, a declarat plt. maj. Covăsneanu Gabriel, purtătorul de cuvânt ISU Iași.

Alarma de la Romstal a pornit de două ori până să fie observat incendiul

Locuitorii din zonă au observat cum a început incendiul de la Romstal.

„A început din partea aceea, de la restaurant, și s-a extins. Stăteam pe balcon, am văzut flacără și am anunțat băieții de la spălatorie și am venit să îi ajut să scoată covoarele. Avea flacără foarte mare, așa e necazul”, a spus unul dintre martori.

Ciudat este faptul că alarma sediului a pornit, însă agenții de pază nu au observat focul. Firma de pază a fost inițial anunțată prin sistemul de securitate că ar putea fi o problemă la depozit. Cei de acolo au venit să verifice, însă nu au văzut nimic ieșit din comun, însă au revenit după alte 10 minute, când au mai primit un semnal de alarmă. Atunci au găsit depozitul în flăcări. Cel mai probabil, potrivit unor surse, focul ardea deja la interior de cel puțin două ore până să poată fi văzut de afară. Depozitul cu materiale sanitare și termice care a ars ca o torță se afla chiar în apropierea Spitalului de Recuperare din Iași. Pagubele sunt greu de estimat, mai ales că incendiul s-a extins și la alte clădiri din apropiere.

 

Adauga un comentariu