National

Incendiu devastator la Năvodari. Peste 70 de pompieri s-au luptat timp de 7 ore cu flăcările – VIDEO

Publicat: 05 mai 2022
colaj incendiu navodari
Echipajele au acționat pentru localizarea, limitarea și stingerea incendiului atât din interior, cât și din exterior, una dintre cele patru laturi ale blocului cu patru scări fiind inaccesibilă

Astăzi, la amiază, mansarda unui bloc din Năvodari a luat foc. Pompierii au fost inițial chemați la un incendiu izbucnit într-un apartament la etajul cinci al blocului. Ajutate de vânt, flăcările s-au extins extrem de repede și au cuprins acoperișul. Martorii susțin că s-a auzit și o explozie.

Peste 70 de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța au luptat aproximativ șapte ore cu flăcările care au cuprins mansarda unui bloc de locuințe din orașul Năvodari.

Inițial au intervenit opt autospeciale de stingere cu apă cu spumă

Alerta a fost dată în ziua de 05.05.2022, ora 11.27, printr-un apel la numărul unic de urgență 112. La locul solicitării au intervenit opt autospeciale de stingere cu apă cu spumă, din care două venite în sprijin de la inspectoratele pentru situații de urgență din Ialomița și Călărași, trei autospeciale pentru intervenție și salvare de la înălțime, un SMURD tip B, o autospecială pentru transport victime multiple, o descarcerare, o autocisternă și două ambulanțe de la Serviciul Județean de Ambulanță Constanța.

Echipajele au acționat pentru localizarea, limitarea și stingerea incendiului atât din interior, cât și din exterior, una dintre cele patru laturi ale blocului cu patru scări fiind inaccesibilă.

Flăcările s-au extins repede din cauza vântului

Flăcările s-au extins cu rapiditate din cauza vântului, dar și din cauza materialelor ușor inflamabile din care era construită mansarda: lemn, OBS, vată minerală.

Bucăți din structura laterală a acoperișului din tablă s-au desprins din cauza vântului. Din fericire, nu a fost rănită nicio persoană.

Pompierii militari au reușit să decoperteze parțial acoperișul și au facilitat, în acest fel, stingerea incendiului din exterior, cu ajutorul autoscărilor.

Nu a fost înregistrată nicio victimă

Nu s-au înregistrat victime; 14 persoane s-au autoevacuat, iar o alta în vârstă de 82 ani a fost evacuată de forțele de intervenție. În trei dintre apartamente, pompierii militari au găsit doi câini și o pisică; animalele au fost evacuate și predate proprietarilor.

Suprafața totală afectată are peste 2.000 de metri pătrați

Mansarda blocului a ars generalizat, pe o suprafață de peste 2.000 mp.

Opt apartamente aflate la masardă au fost afectate în totalitate de incendiu iar alte opt, situate tot la mansardă, au fost afectate în proporție de 30-40% fiecare.

Șaisprezece apartamente situate la etajul IV al blocului au fost afectate de apa provenită de la operațiunile de stingere a incendiului.

Incendiul a fost lichidat la ora 17.52; două autospeciale au rămas pentru asigurare măsuri PSI.
Adauga un comentariu