Local

Incendiu devastator la un depozit din comuna Roșcani, județul Iași. 4 tone de furaje distruse de flăcări

Publicat: 24 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Incendiu devastator la un depozit din comuna Roșcani județul Iași. 4 tone de furaje distruse de flăcări
Autoutilitara ISU Iași

Pompierii ieșeni au fost solicitați în ultimele zile în mai multe zone din județul Iași pentru a interveni la stingerea unor incendii, dar și pentru ridicarea muniției provenite din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Angajații ISU Iași au ajuns și în județul Botoșani, în sprijinul colegilor de la Inspectorat

Un incendiu puternic a cuprins un depozit de furaje în localitatea Roșcani din județul Iași. Pompierii din cadrul Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Iași au fost solicitati să intervină în localitatea ieșeană pentru a stinge flăcările care amenințau să distrugă totul în jur. Aparent, focul a pornit de la o neglijență, la fel cum s-a mai întâmplat și în alte zone din zona orașului Iași.

„În data de 22 octombrie 2020, ora 14:11, Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Roșcani pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje. Au ars aproximativ 4 tone de furaje și acoperișul din lemn și învelitoare din plăci de azbociment pe aproximativ 12 metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise”, au spus cei de la ISU Iași.

Intervenția pompierilor din județul Iași la Botoșani

Angajații ISU au intervenit și în altă situație în afara celei din comuna Roșcani. Pompierii din județul Iași au fost solicitați să-și sprijine și colegii din județul Botoșani într-o misiune la spitalul județean.

„În data de 22 octombrie 2020, ora 7:00, echipajul care încadrează automacaraua cu braț ridicător din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași s-a deplasat în municipiul Botoșani, pentru a sprijini Inspectoratul pentru Situații de Urgență Nicolae Iorga al județului Botoșani în vederea transportării și montării unor containere modulare, pe amplasamentul Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani”, au mai spus cei de la ISU Iași.

În plus, pompierii ieșeni au fost solicitați să intervină în județul Iași pentru a salva o bovină căzută într-o fosă.

„În data de 22 octombrie 2020, ora 18:17, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Trifești, pentru salvarea unei bovine căzute într-o fosă, iar în aceeași zi s-a intervenit în comuna Aroneanu pentru asigurarea de măsuri specifice la o butelie de gaz”, au precizat pompierii ieșeni.

Muniție din Al Doilea Război Mondial descoperită în județul Iași. Proiectile găsite în zona metropolitană

Geniștii ISU Iași au intervenit și la ridicarea unor elemente de muniție provenite din cel de-Al Doilea Război Mondial.

„În data de 22 octombrie 2020, ora 14:54, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru ridicarea unui proiectil de pe un teren viran din localitatea Doroșcani, comuna Popești. În urma intervenției a fost identificat un proiectil exploziv calibrul 37 milimetri, care a fost ridicat, transportat și depozitat în vederea distrugerii ulterioare. Suprafața asanată a fost de 200 de metri pătrați”, au spus reprezentanții ISU Iași.

În plus, aceștia au mai ridicat muniție de război și din zona metropolitană Iași.

„În data de 22 octombrie 2020, ora 15:15, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru ridicarea unei bombe aruncător de pe un teren viran din localitatea Miroslava. În urma intervenției au fost identificate două bombe de aruncător calibrul 82 milimetri, de mare capacitate, și 16 cartușe calibrul 7,62 milimetri, care au fost ridicate, transportate și depozitate în vederea distrugerii ulterioare. Suprafața asanată a fost de 50 de metri pătrați”, au mai arătat pompierii ieșeni.

Adauga un comentariu