Local

Incendiu în comuna Lungani din județul Iași. Au ars zeci de tone de baloți de lucernă și orz – FOTO, VIDEO

Publicat: 22 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Incendiu în comuna Lungani din județul Iași. Au ars zeci de tone de baloți de lucernă și orz - FOTO VIDEO
Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Sturdza” al Județului Iași au intervenit la un incendiu masiv

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Sturdza” al Județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

Incendii

  • La ora 13:17, Secția de Pompieri Târgu Frumos și Detașamentul 1 de Pompieri Iași în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Lungani au intervenit satul Crucea, comuna Lungani, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă. În urma incendiului au fost distruse prin ardere mobilierul din camere, diverse materiale textile, acoperișul pe o suprafață aproximativă de 120 de metri pătrați, astereala din lemn al anexelor pe o suprafață de aproximativ 300 de metri pătrați, 65 de tone baloți de lucernă, 5 tone de orz, 5 metri liniari de gard din lemn. S-au degradat diverse produse electrocasnice, 30 tone de orz, 7 tone de lucernă, uși și ferestre, 100 de metri pătrați de tavan din rigips, 420 de metri pătrați de învelitoare din tablă. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
  • La ora 20:50, Detașamentul 2 de Pompieri Iași în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Costuleni au intervenit satul Hilița, comuna Costuleni, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. În urma incendiului au fost distruse prin ardere un boiler electric și un televizor. S-au degradat aproximativ 10 metri pătrați de tavan din lemn și instalația electrică. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric.

Intervenții /misiuni

  • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 21 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
  • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje din cadrul inspectoratului au executat 2 misiuni de transport probe PCR, împreună cu reprezentanți ai Serviciului de Ambulanță Județean Iași și ai Direcției de Sănătate Publică Iași.
  • Echipajele A.T.P.V.M. din cadrul unității a executat 3 misiuni de transport pacienți confirmați cu virusul SARS-CoV-2.
  • Echipajul C.B.R.Ne din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 3 misiuni de decontaminare al autospecialelor, echipamentelor specifice și al personalului.
  • Începând cu ora 08:30, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a asigurat măsurile de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență pe timpul desfășurării ceremoniei de absolvire a Promoției 2021 din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Gr. T. Popa” Iași.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

  • Echipajele SMURD au intervenit la 35 de cazuri medicale.
Adauga un comentariu