Local

Incendiu în zona Mircea. Pompierii intervin de urgență – EXCLUSIV/ LIVE VIDEO/ UPDATE

Publicat: 02 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Incendiu în zona Mircea. Pompierii intervin de urgență - EXCLUSIV LIVE VIDEO UPDATE
Incendiu violent în zona Mircea

În urmă cu puțin timp a izbucnit un incendiu la Iași. Din primele informații deținute de reporterii BZI.ro, incendiul s-a produs la o locuință din zona Mircea.

La fața locului se deplasează două autospeciale de stingere, două autocisterne de stingere şi un echipaj de prim ajutor medical. Nu au fost anunţate victime, iniţial a fost anunţat un incendiu de transformator.

Update: Incendiul izbucnit pe strada Aluniș a fost localizat. Din interiorul locuinței au fost extrase cinci butelii de butan gaz. 14 persoane s-au autoevacuat din proximitatea incendiului. Aproximativ 150 de metri pătrați au fost afectați.

Doi tineri din Iași au adunat ban cu ban ca să-și construiască casa visurilor, dar în 3 ore au pierdut totul

Doi tineri din Iași au muncit 10 ani de zile în străinătate pentru a-și construi casa pe care au visat-o! În numai 3 ore, visul lor s-a transformat în scrum. În toiul nopții, casa le-a luat foc împreună cu toate bunurile, dar și ultimii bani păstrați cu chibzuință pentru zile negre. Cei doi soți au rămas pe drumuri împreună cu cei trei copii minori

Irina și Răzvan Ioniță au muncit din greu 10 ani în Spania pentru a-și putea construi casa visurilor lor. Nu și-au permis concedii de lux și nici haine scumpe, au muncit zi și noapte pentru a le putea oferi celor 3 copii ceea ce ei nu au avut în copilărie. Au adunat ban cu ban și în fiecare lună primeau fotografii de la părinți cu casa, fotografii care le aminteau că au pentru ce munci și că merită truda. După 10 ani de zile, au revenit în România, ca să se așeze în sfârșit la casa lor. Duminică dimineața, în jurul orei 3, din cauza unui fir de electricitate, casa lor a fost mistuită de flăcări. Până la 6 dimineața și-au privit munca transformându-se în scrum. Au rămas pe drumuri împreună cu cei 3 copii și privesc sfâșiați de durere căminul lor, transformat în cenușă.

Răzvan: „Am pierdut totul! Nici nu mai am lacrimi să pot plânge, totul e distrus”

Povestea de dragoste dintre Irina și Răzvan începe când ea avea 16 ani, iar el 18. S-au cunoscut la o petrecere, iar de atunci și-au jurat iubire eternă. Împreună au 3 copii frumoși și sănătoși, pe Alex, Mikel și Asir. La câțiva ani după ce s-au cunoscut, cei doi iubiți au decis să plece în străinătate pentru a-și construi un trai mai bun. Au ales Spania, loc în care Irina a lucrat ca ospătar, iar Răzvan a fost curier. Au visat să-și construiască o căsuță pe pământul primit de la părinți, așa că, în fiecare lună, timp de 10 ani, cei doi soți au trimis toată agoniseala în țară pentru construcția căsuței lor. Au avut o bucată de pământ în sat Scopoșeni, comuna Horlești din Județul Iași. În urmă cu două luni, din cauza pandemiei de COVID-19, soții Ioniță și-au pierdut locul de muncă.

„Am rămas fără loc de muncă și ne-am gândit că e momentul să ne retragem acasă. De bine de rău, aici avem locul nostru. Aveam casa terminată, mobilată și nu ne mai lipsea nimic. Duminică am pierdut totul! Nici nu mai am lacrimi să pot plânge, totul e distrus”, spune Răzvan Ioniță.

Un vecin, care s-a trezit din întâmplare la ora 3 dimineața, a salvat viața lui Răzvan, a Irinei și a copiilor: „Așa a fost făcut să se întâmple”

Duminică dimineața, în jurul orei 3, un vecin care locuiește în fața casei familiei Ioniță a observat că acoperișul casei tinerilor a luat foc. Nu a stat pe gânduri și a alergat să-i scoată din casă. A bătut de mai multe ori la ușă și, într-un final, Răzvan a ieșit afară, amețit de fumul care îi inundase casa. Dacă vecinul lor nu ar fi observat incendiul, astăzi, Răzvan, Irina și cei 3 copii probabil că nu ar mai fi fost în viață.

„Așa a fost făcut să se întâmple. Sâmbătă eu am fost la un concurs de pescuit și am ajuns acasă în jurul orei 19:00. Pentru că eram obosit, m-am pus la somn. Pe la ora 3 dimineața, m-am trezit pentru că organismul meu își primise energia de care avea nevoie. Stăteam pe terasa din curtea mea și deodată am auzit niște pocnituri care veneau din zona casei lor. Când m-am îndreptat să văd ce se întâmplă, am văzut că o bucată de acoperiș era în flăcări. Am mers, i-am scos din casă, Irina a sunat la 112. În câteva minute am scos furtunul de apă din curtea mea și am încercat să sting flăcările, dar, din păcate, se extindeau mult prea repede ca să putem face față”, spune Ciprian Galic, vecinul care a salvat viața familiei Ioniță.

Adauga un comentariu