Local

Incendiu la apartament din Copou. Pompierii intervin la faţa locului – EXCLUSIV, FOTO

Publicat: 05 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Incendiu la apartament din Copou. Pompierii intervin la faţa locului - EXCLUSIV FOTO
Incendiu în municipiul Iași

În urmă cu puţin timp s-a produs un incendiu la Iaşi. Din primele informaţii deţinute de reporterii BZI se pare că flăcările au izbucnit la un apartament de pe Bulevardul Carol nr. 27 a.

Conform pompierilor, o oală a fost uitată pe foc. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

La fața locului s-au deplasat un echipaj medical și pompierii.

Revenim cu detalii!

Incendiile produse în județul Iași, în ultimele 24 de ore

  • Începând cu ora 16:12, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Piața Voievozilor, pentru stingerea unui incendiu produs la locuință individuală. În urma incendiului au ars aproximativ 2 kg de carne. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost aparatul de gătit nesupravegheat ori supraîncălzit.
  • Începând cu ora 17:59, Secția de Pompieri Pașcani în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Mogoșești-Siret au acționat în localitatea Muncelul de Sus, comuna Mogoșești-Siret, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un utilaj agricol. În urma incendiului au ars elemente combustibile ale tractorului și al utilajului agricol, aproximativ 1hectar de miriște și 7 baloți de paie de grâu. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată în urma unei acţiuni mecanice al mijlocului agricol.
  • Începând cu ora 18:45, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a acționat în localitatea Bălteni, comuna Probota, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. În urma incendiului au ars aproximativ 50 de metri pătrați de acoperiș din lemn și stuf, o ușă termopan, o ușă lemn, două tocuri geam din lemn, 2 scaune și o saltea de pat. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost acţiunea unor persoane iresponsabile.

Intervenţii /misiuni

  • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 16 misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
  • La ora 10:00, un echipaj din cadrul unității a participat în sprijinul Direcției de Sănătate Publică Iași la acțiunea de vaccinare a populației contra virusului SARS-CoV-2.
  • La ora 10:10, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a acționat în municipiul Iași, Bulevardul Profesor Dimitrie Mangeron, pentru salvarea unei pisici blocate pe o clădire.
  • La ora 20:54, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, Șoseaua Bârnova, nr. 37, pentru asigurarea măsurilor specifice la defecțiunea unui tablou electric, până la sosirea echipelor de intervenție Delgaz Grid.
  • În perioada 08.2021 ora 18:0005.08.2021 ora 04:00 subunitățile inspectoratului au executat 14 misiuni de gestionare a situațiilor de urgență generate de manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase, la 10 curți inundate, 1 arbore doborât de vânt, 1 subsol inundat, 1 demisol inundat. De asemenea, Sectia Exterioara Bârnova a Institutului de Psihiatrie Socola a rămas fară energie electrică, pentru asigurarea continuității cu energie electrică au intervenit echipaje din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași în cooperare cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență ale comunelor Ciurea și Grajduri, iar echipele de intervenție Delgaz Grid au intervenit pentru înlăturarea avariilor.
  • În perioada 08.2021 ora 18:0005.08.2021 ora 04:00 Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență (SVSU) ale Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență (CLSU) în cooperare cu alte servicii au executat 9 misiuni de gestionare a situațiilor de urgență generate de manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase
Adauga un comentariu